Vloge za subvencijo vrtca od 1. decembra

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Socialni prejemki. Novo prošnjo za otroški dodatek naj oddajo le dijaki, ki bodo ob državno štipendijo.
Oglej si celoten članek

Zakon. Starši morajo vloge za subvencijo vrtca oddati od 1. decembra, in sicer ne več na občino, temveč pristojnemu centru za socialno delo (CSD). “Vloge, ki se oddajajo zdaj, so na napačnih obrazcih in oddane občinam, ki niso pristojni organ,” pojasnjuje Barbara Starič Strajnar z ministrstva za delo. Novi obrazci bodo objavljeni na spletni strani ministrstva za delo konec tega tedna.

Z novim letom začne veljati nova socialna zakonodaja, po kateri bo z eno vlogo na pristojnem CSD poleg subvencije za znižano plačilo vrtca možno zaprositi tudi za otroški in varstveni dodatek, državno štipendijo, socialno pomoč, subvencije za šolske malice in prevoze.

Prejemnikom socialne pomoči in varstvenega dodatka nove vloge zaradi nove zakonodaje ni treba oddajati. CSD bodo namreč od januarja do marca po uradni dolžnosti preverjali, ali še izpolnjujejo pogoje. Nove vloge naj oddajo le dijaki, mlajši od 18 let, za otroški dodatek; ker bodo izgubili državno štipendijo, jim pripada višji otroški dodatek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.