Slovenija
27 ogledov

Vloge za subvencijo vrtca od 1. decembra

Barbara Starič Strajnar Dejan Mijović
Socialni prejemki. Novo prošnjo za otroški dodatek naj oddajo le dijaki, ki bodo ob državno štipendijo.

Zakon. Starši morajo vloge za subvencijo vrtca oddati od 1. decembra, in sicer ne več na občino, temveč pristojnemu centru za socialno delo (CSD). “Vloge, ki se oddajajo zdaj, so na napačnih obrazcih in oddane občinam, ki niso pristojni organ,” pojasnjuje Barbara Starič Strajnar z ministrstva za delo. Novi obrazci bodo objavljeni na spletni strani ministrstva za delo konec tega tedna.

Z novim letom začne veljati nova socialna zakonodaja, po kateri bo z eno vlogo na pristojnem CSD poleg subvencije za znižano plačilo vrtca možno zaprositi tudi za otroški in varstveni dodatek, državno štipendijo, socialno pomoč, subvencije za šolske malice in prevoze.

Prejemnikom socialne pomoči in varstvenega dodatka nove vloge zaradi nove zakonodaje ni treba oddajati. CSD bodo namreč od januarja do marca po uradni dolžnosti preverjali, ali še izpolnjujejo pogoje. Nove vloge naj oddajo le dijaki, mlajši od 18 let, za otroški dodatek; ker bodo izgubili državno štipendijo, jim pripada višji otroški dodatek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.