Voznik ostal v snegu, plačal bo kazen

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kranjskogorski policisti so pod smučiščem v Kranjski Gori zadnji konec tedna obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je obstal v snegu.
Oglej si celoten članek

Avtomobil je pod smučiščem popolnoma "zakopal", voznik ni mogel ne naprej ne nazaj; s snega so ga odvlekli delavci smučišča, policisti pa so zoper njega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve predpisov o ohranjanju narave. 

Omenjeni zakon narekuje, da je v  naravnem  okolju  prepovedano voziti, ustaviti,  parkirati  ali  organizirati vožnje z vozili na motorni ali drug lasten  pogon  vozila; kot kršitev se obravnava, če posameznik vozi, ustavi ali parkira vozilo  na  motorni  pogon  v  naravnem  okolju  in  vozilo ne stoji ali ni parkirano  v  petmetrskem  pasu  izven  vozišča. 

Za prekršek se posameznik kaznuje z globo do 100 eurov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 23:59 16. Februar 2016.

    Naslov je napačen ! Kaznovan je zaradi vožnje po smučišču - naravnem okolju - , dobili so ga pa zaradi …

  • 21:11 16. Februar 2016.

    Pod smučiščem. Pod smučiščem so ceste in parkirišča. Ali samo jaz ne razumem, vsem drugim pa je vse jasno.

  • 17:51 16. Februar 2016.

    ..o ohranjanju narave... ta je pa močna. Naj delajo kaj bolj koristnega, če se kakšen podoben primer zgodi v sedmih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.