Slovenija > Črna kronika
74 ogledov

Voznik ostal v snegu, plačal bo kazen

Sneg Profimedias
Kranjskogorski policisti so pod smučiščem v Kranjski Gori zadnji konec tedna obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je obstal v snegu.

Avtomobil je pod smučiščem popolnoma "zakopal", voznik ni mogel ne naprej ne nazaj; s snega so ga odvlekli delavci smučišča, policisti pa so zoper njega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve predpisov o ohranjanju narave. 

Omenjeni zakon narekuje, da je v  naravnem  okolju  prepovedano voziti, ustaviti,  parkirati  ali  organizirati vožnje z vozili na motorni ali drug lasten  pogon  vozila; kot kršitev se obravnava, če posameznik vozi, ustavi ali parkira vozilo  na  motorni  pogon  v  naravnem  okolju  in  vozilo ne stoji ali ni parkirano  v  petmetrskem  pasu  izven  vozišča. 

Za prekršek se posameznik kaznuje z globo do 100 eurov.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 23:59 16.februar 2016.

    Naslov je napačen ! Kaznovan je zaradi vožnje po smučišču - naravnem okolju - , dobili so ga pa zaradi tega , ker je obstal v snegu smučišča !

  • Lavdan 21:11 16.februar 2016.

    Pod smučiščem. Pod smučiščem so ceste in parkirišča. Ali samo jaz ne razumem, vsem drugim pa je vse jasno.

  • Ferluci 17:51 16.februar 2016.

    ..o ohranjanju narave... ta je pa močna. Naj delajo kaj bolj koristnega, če se kakšen podoben primer zgodi v sedmih letih, pa kaj...ko bi bili vsaj povsod dosledni, tam, kjer je potrebno.