Vozniku avtovleke se obeta 4.200 evrov kazni

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Voznik avtovleke z nevarno vožnjo po avtocesti ogrožal druge udeležence v prometu. Nato se je še nedostojno vedel. Izkupiček: lahko dobi več kot 4.200 evrov kazni in 18 kazenskih točk.
Oglej si celoten članek

Voznik avtovleke je veselo začel petkovo jutro. Policisti so bili obveščeni, da je z vozilom vijugal po avtocesti, večkrat trčil v varovalno ograjo, poškodoval natovorjeno vozilo in ogrožal druge udeležence v prometu.

Policisti so kršitelja izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,60 miligrama alkohola. Z ugotovitvami se ni strinjal, odklonil je tudi strokovni pregled, so sporočil s PU Novo mesto.

Odvzeli prostost

Policisti so mu odvzeli prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje, mu zasegli tovorno vozilo in odvzeli vozniško dovoljenje.

Policisti so mu zaradi kršitve več zakonov in tudi nedostojnega vedenja do policistov izdali plačilni nalog ter na sodišče naslovili obdolžilni predlog. "Kršitelju se za omenjene kršitve lahko določi globa v višini več kot 4.200 evrov in izreče 18 kazenskih točk," so še sporočili s policije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:38 16. December 2013.

    Da nekdo vijuga in se celo zaletava z samo 0.6 maliganov v Sloveniji , je pa absolutno nemogoče. Ta je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.