Slovenija > Črna kronika
143 ogledov

Vozniku avtovleke se obeta 4.200 evrov kazni

Znak Stop policija Nik Rovan
Voznik avtovleke z nevarno vožnjo po avtocesti ogrožal druge udeležence v prometu. Nato se je še nedostojno vedel. Izkupiček: lahko dobi več kot 4.200 evrov kazni in 18 kazenskih točk.

Voznik avtovleke je veselo začel petkovo jutro. Policisti so bili obveščeni, da je z vozilom vijugal po avtocesti, večkrat trčil v varovalno ograjo, poškodoval natovorjeno vozilo in ogrožal druge udeležence v prometu.

Policisti so kršitelja izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,60 miligrama alkohola. Z ugotovitvami se ni strinjal, odklonil je tudi strokovni pregled, so sporočil s PU Novo mesto.

Odvzeli prostost

Policisti so mu odvzeli prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje, mu zasegli tovorno vozilo in odvzeli vozniško dovoljenje.

Policisti so mu zaradi kršitve več zakonov in tudi nedostojnega vedenja do policistov izdali plačilni nalog ter na sodišče naslovili obdolžilni predlog. "Kršitelju se za omenjene kršitve lahko določi globa v višini več kot 4.200 evrov in izreče 18 kazenskih točk," so še sporočili s policije.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:38 16.december 2013.

    Da nekdo vijuga in se celo zaletava z samo 0.6 maliganov v Sloveniji , je pa absolutno nemogoče. Ta je sramota za vse nas Slovenske kerlce, k ga nesemo tud po 2.2 in to brez zaletavanja. Prav je imel , ...prikaži več, da je protestiral na alkotest , kajti popolnoma jasno je , da ni kazal pravilno. Al smo se pa mal velik pomehkužel in čist ven padel iz forme!