Vremenska napoved: Ne še pospraviti kopalk

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Vreme bo v prihodnjem tednu zelo spremenljivo.
Oglej si celoten članek

Sobota je postregla z vremenom za izlet, že danes pa lahko pričakujemo veliko spremembo z dežjem in nevihtami. Vremensko nihanje pa lahko pričakujemo čez celoten prihodnji teden, ko se lahko temperature spet povzpnejo do 25 stopinj Celzija.

Na Arso so zapisali, da bo danes večinoma oblačno, nekaj jasnine bo sprva še na severovzhodu. Predvsem v zahodnih krajih bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki se bodo občasno razširile tudi nad osrednjo Slovenijo, na severovzhodu pa bo večinoma suho, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

PROMO Na Obali vabljive temperature še v jesen

Do jutra bodo padavine z nevihtami ponehale. V ponedeljek zjutraj nas bodo pričakale temperature od 9 do 15 stopinj Celzija. V ponedeljek bo na Primorskem večinoma suho s šibko burjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 17, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.

Foto: Profimedia Jesensko vreme

V petek se vračajo višje temperature

V torek in sredo bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo na Primorskem. Po nekaterih nižinah bo zjutraj megleno. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

Na vremenski spletni strani Ciklon pa najavljajo velike spremembe na vremenskih izračunih tja do konca septembra. Pri Ciklonu napovedujejo, da bo v naslednjem tednu vreme jesensko, ob koncu tedna pa lahko pričakujemo po prehodu oslabljene vremenske fronte, v petek pa hiter dvig subtropskega anticiklona.

Prognoza Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do konca septembra

Od četrtka naprej bo v višinah zrak precej suh, zato bo dan primeren za uživanje v naravi. Od severa se nam bo bližala nova atlantska motnja, ki nas bo prešla predvidoma v petek. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja in topleje. Čez dan bodo temperature lahko ponekod približale +25 °C, saj bo pihal topel jugozahodni veter.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:24 19. September 2021.

    Nekak tako...mraz ni za v naše kraje, a niste vedeli :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.