Vreme: To nas čaka v prihodnjih dneh

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Konkretnih ohladitev še ni na vidiku.
Oglej si celoten članek

"Še naprej bomo pod vplivom zahodnih, severozahodnih zračnih tokov," napovedujejo vremenoslovci portala Neurje.si. A zaradi gorskih pregrad bomo v prihodnjih dneh ob prehodih front prejeli manjše količine padavin, zaradi posledice fena, dodajajo.

Glavnina padavin bo namreč tokrat ostala na drugi strani Alp.

"Jutri lahko pričakujemo okrepljen jugozahodnik z močnejšimi sunki na Notranjskem ter na vzhodu, severovzhodu države. Zaradi jugozahodnih vetrov bodo temperature malenkost višje kot v preteklih dneh, ampak le za kratko obdobje," pojasnjujejo.

Slovenija Srednjeročna napoved: Tak bo razvoj vremena pri nas

Konkretnih ohladitev ali vdorov hladnega arktičnega zraka še en čas ne bo na vidiku, saj se je polarni vrtinec le še okrepil, dodajajo. In čeprav, kot pišejo, nekateri modeli nakazujejo otoplitev nad Grenlandijo in posledičen možen razpad vrtinca, je za resnejšo napoved o ohladitvi še prezgodaj.

xxx

Vremenoslovci Agencije RS za okolje pa pišejo, da se bo jutri čez dan oblačnost z jugozahodnim vetrom širila v notranjost. Na Kočevskem in ponekod na zahodu lahko občasno rahlo dežuje. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 19 stopinj Celzija.

Foto: Arso Napoved V noči na sredo bodo rahle padavine zajele večji del Slovenije ter v sredo zjutraj že ponehale, a bo po nižinah marsikje megleno.

Nato nas bo razveseljevalo sončno in dokaj toplo vreme.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:14 13. November 2023.

    Ma to je isto kot če bi šlogarco vprašali, samo, da bi nas davkoplačevalce manj stalo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.