Slovenija
26655 ogledov

Vreme: To nas čaka v prihodnjih dneh

jesensko vreme Profimedia
Konkretnih ohladitev še ni na vidiku.

"Še naprej bomo pod vplivom zahodnih, severozahodnih zračnih tokov," napovedujejo vremenoslovci portala Neurje.si. A zaradi gorskih pregrad bomo v prihodnjih dneh ob prehodih front prejeli manjše količine padavin, zaradi posledice fena, dodajajo.

Glavnina padavin bo namreč tokrat ostala na drugi strani Alp.

"Jutri lahko pričakujemo okrepljen jugozahodnik z močnejšimi sunki na Notranjskem ter na vzhodu, severovzhodu države. Zaradi jugozahodnih vetrov bodo temperature malenkost višje kot v preteklih dneh, ampak le za kratko obdobje," pojasnjujejo.

Jesen Slovenija Slovenija Srednjeročna napoved: Tak bo razvoj vremena pri nas

Konkretnih ohladitev ali vdorov hladnega arktičnega zraka še en čas ne bo na vidiku, saj se je polarni vrtinec le še okrepil, dodajajo. In čeprav, kot pišejo, nekateri modeli nakazujejo otoplitev nad Grenlandijo in posledičen možen razpad vrtinca, je za resnejšo napoved o ohladitvi še prezgodaj.

Vremenoslovci Agencije RS za okolje pa pišejo, da se bo jutri čez dan oblačnost z jugozahodnim vetrom širila v notranjost. Na Kočevskem in ponekod na zahodu lahko občasno rahlo dežuje. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 19 stopinj Celzija.

Napoved | Avtor: Arso Arso
V noči na sredo bodo rahle padavine zajele večji del Slovenije ter v sredo zjutraj že ponehale, a bo po nižinah marsikje megleno.

Nato nas bo razveseljevalo sončno in dokaj toplo vreme.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:14 13.november 2023.

    Ma to je isto kot če bi šlogarco vprašali, samo, da bi nas davkoplačevalce manj stalo.