Slovenija
47777 ogledov

Arso: To nas čaka do prihodnjega vikenda

Slana
Zima trka na vrata.

Slovenijo je to jutro tudi na nekaterih nižjih predelih od tisoč metrov nadmorske nižine pobelil sneg. 

Vremenoslovci na Arsu sicer za danes napovedujejo trganje oblakov, ponekod bo prehodno pihal severni veter. Popoldne bo sončno s kakšno ploho. Dnevne temperature bodo od 7 do 13 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj bo po nekaterih nižinah megleno, možna bo tudi slana. Čez dan se bo postopno pooblačilo. Sredi dneva in popoldne bo predvsem v južni in zahodni Sloveniji možna kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 5 do 8, na Primorskem do 13 stopinj.

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in suho. Ponekod bo pihal jugozahodnik. V torek kaže na pretežno oblačno in povečini suho vreme. Nekoliko topleje bo.

Napoved od 14. do 19. novembra

Do četrtka popoldan bo prevladoval zahodni višinski zračni tok, v katerem bodo občasne vremenske motnje. Čez teden se bo počasi krepil ciklon nad severnim Sredozemljem, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu. 

Dodajajo, da nas bo najverjetneje v petek prešla hladna fronta, povezana z njegovim premikom proti jugu. Nad zahodno Evropo se bo v drugi polovici tedna krepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo naslednji vikend doseglo tudi naše kraje.

V torek in sredo pri nas kaže na večinoma suho vreme. Jutra bodo nekoliko toplejša kot jutri, dotok toplejšega zraka v višinah pa ne bo prav dosti vplival na dnevne temperature, saj bo nastal temperaturni obrat. 

V petek bo ob predvidenem prehodu fronte deževalo, v višjih legah tudi snežilo. Po prehodu fronte bo vreme praviloma suho, napoved sklenejo pri Arsu.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
Sneg Vreme Svet Na teh hrvaških predelih sneg

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.