Vreme: V teh krajih po Sloveniji lahko popoldne pričakujemo neurja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Še danes neurja, potem se bo vreme za nekaj dni umirilo.
Oglej si celoten članek

"Danes popoldne in zvečer predvsem na jugozahodu Slovenije še lahko pričakujemo kakšno neurje, nato pa se bo vreme za nekaj dni umirilo," opozarjajo pri Agenciji za okolje.

Vremenoslovci za danes napovedujejo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki bodo bolj verjetne sredi dneva, popoldne in zvečer. "Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem okoli 27 stopinj Celzija," pišejo pri Agenciji za okolje.

Kaj nas čaka? Srednjeročna napoved: Takšno bo vreme v drugi tretjini julija

OPOZORILO ARSA

Danes popoldne, zvečer ter v prvi polovici noči na sredo so predvsem v jugozahodni Sloveniji možne močnejše nevihte s sunki vetra, nalivi in točo.

Ponoči bodo sprva še padavine, ki bodo v drugi polovici noči slabele in do jutra večinoma ponehale. "Na Primorskem bo zapihala zmerna burja," napovedujejo pri Arsu.

Jutri dopoldne se bo razjasnilo, čez dan bo večinoma sončno. "Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja," še pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 20 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija."

Vreme Nov dan, nova katastrofa po neurju: Toča uničila ves pridelek

V četrtek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. "Razmeroma sveže bo," napovedujejo pri Arsu. "V petek bo spet bolj spremenljivo s plohami in popoldne tudi nevihtami."

Od 12. do 17. julija 2019

Z zahodnimi do severozahodnimi višinskimi vetrovi bo proti območju Alp pritekal razmeroma hladen in občasno bolj vlažen zrak.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

Oblačnost nad našimi kraji se bo spreminjala, predvsem v popoldanskem času ne bo šlo povsem brez krajevnih ploh in neviht.

"Več krajevnih padavin pričakujemo v petek in soboto, ko bo naše kraje dosegla nova hladna fronta," še napovedujejo pri Arsu. "Vročine nikjer po Sloveniji ne bo. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti med 22 in 25, na Primorskem pa okoli 27 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.