Slovenija
17652 ogledov

Srednjeročna napoved: Takšno bo vreme v drugi tretjini julija

Oblaki
Pred nami je hladen teden. Kaj pa potem?

Vremenoslovci za del dopoldneva napovedujejo še deloma jasno vreme, kasneje pa se bo od severovzhoda počasi pooblačilo. "Padavine, sprva tudi plohe in nevihte, bodo popoldne zajele notranjost Slovenije, zvečer pa tudi Primorsko in se ponekod zavlekle v noč," pišejo pri Agenciji za okolje. "Možne so tudi močnejše nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na Primorskem okoli 29 stopinj Celzija."

Jutri bo pretežno oblačno. "Občasno bo še nekaj dežja, na Primorskem tudi kakšna nevihta," napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju 19, najvišje dnevne od 19 do 24, na Primorskem okoli 27 stopinj Celzija."

V sredo in v četrtek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Razmeroma sveže bo, na Primorskem bo pihala burja.

Napoved temperatur Vreme Slovenija Arso: Teden, ki je pred nami, bo najhladnejši v letošnjem poletju

"Hladna fronta bo od severa vse bolj vplivala na vreme v Sloveniji," razlagajo pri Arsu. "K nam bo od severovzhoda dotekal nekoliko hladnejši in dokaj vlažen zrak."

Od 11.do 16. julija 2019

Z zahodnimi do severozahodnimi višinskimi vetrovi bo proti območju Alp pritekal razmeroma hladen in občasno bolj vlažen zrak.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Oblačnost nad našimi kraji se bo spreminjala, predvsem v popoldanskem času ne bo šlo povsem brez krajevnih ploh in neviht," pišejo pri Arsu. "Vročine nikjer po Sloveniji ne bo. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti med 22 in 25, na Primorskem pa okoli 27 stopinj Celzija."

V slogu poletij, ki smo jih bili vajeni v osemdesetih

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno napoved, prav tako napoveduje nižje temperature. "Večinoma bomo pod vplivom severnih vetrov, ki prinašajo precej nižje temperature," pišejo pri Ciklon.si. "Naslednjih dvanajst dni bo v slogu poletij, ki smo jih imeli v osemdesetih ali devetdesetih letih. Brez Afričana, Azorec bo pomaknjen severneje proti Islandiji."

Posledice neurja na Ptujskem Foto Slovenija Katastrofalne posledice včerajšnjega neurja z močnim vetrom

Dva dni bo po napovedih Ciklona še nestanovitno, v sredo pa nas bo dosegel precej suh zrak, zato bosta verjetno sreda in četrtek najlepša dneva v tednu. "Zaradi nižje temperature rosišča še vedno kaže, da bo četrtkovo jutro najhladnejše, v notranjosti le malo nad 10 stopinj Celzija," pišejo pri Ciklon.si. "V petek nas bo dosegla atlantska motnja in prinesla nove padavine. Bolj nestanovitno bo tudi v soboto, v nedeljo pa verjetno prav tako ne bo šlo brez dežja. Čez dan se bo po četrkovih 26 stopinijah Celzija spet nekoliko ohladilo, saj bo med petkom in nedeljo le malo nad 20 stopinjami."

Tudi po 15 juliju sončno s popoldanskimi plohami

Tudi po 15. juliju bomo po napovedih vremenskega portala Ciklon.si še naprej pod vplivom severnih vetrov, zato obilnejših padavin ni pričakovati. "Večinoma bo sončno, z možnostjo popoldanskih ploh in razmeroma sveže tja do začetka tretje dekade," še pišejo pri Ciklon.si.

nevihta Posledice današnjih neurij Slovenija Tako izgleda, ko v hišo udari strela

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Gerzitarra
    Gerzitarra 01:36 09.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com