Z našega trga umaknili 12 ton kebaba

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Uradnega obvestila poljskih organov o vzroku za razširjeni umik naši organi niso prejeli.
Oglej si celoten članek

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je prek svoje spletne strani sporočila, da so bili danes obveščeni o razširjenem umiku kebaba s trga. Gre za 11.975 kilogramov kebaba. 

Omenjeni kebab je prejelo 41 prejemnikov v Sloveniji, pa tudi prejemniki na Hrvaškem in Madžarskem. UVHVVR ni prejela uradnega obvestila poljskih organov o vzroku razširjenega umika. 

Iz podatkov, ki jih je prejela uprava, je razvidno, kdo so bili prejemniki spornega kebaba, koliko so ga prejeli in kdaj. Inšpektorji UVHVVR preverjajo potek umika v Sloveniji. 

Poljsko meso Koliko spornega mesa je končalo na naših krožnikih?

En vzorec sporen

Rezultati analiz 14 vzorcev, ki jih je opravil Nacionalni veterinarski inštitut VF, so pokazale neskladje v enem primeru. Neskladni vzorec kebaba je vseboval nesteroidno protivnetno zdravilo ketoprofen. Že pred tem so v mesnem pripravku odkrili dva vzorca, ki sta bila pozitivna na salmonelo. 

Afera s spornim poljskim mesom je izbruhnila, ko so poljski preiskovalni novinarji objavili posnetke dogajanja v eni od poljskih klavnic. S posnetkov je bilo razvidno, da so v klavnico vozili bolne živali in njihovo meso brez ustreznih nadzorov dali na trg. 

Grozljivi posnetki Meso bolnih krav je iz klavnice šlo kot neoporečno

Uradno To je pokazala analiza poljskega mesa

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:54 12. Februar 2019.

    epilog te gonje je ,da ste novinarji premalo splošno izobraženi , da napihujete zadeve o katerih nimate pojma! Človeštvo je …

  • ode
    17:53 12. Februar 2019.

    Iz tega bodo nastale ćufte, makaronovo meso, sarme, polpete, musake...

  • 21:51 11. Februar 2019.

    bomo umaknili , da nam ga ne boste neškodljivo uničili ! Andrejka se naredi malce neumno in blago bo na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.