Slovenija
1671 ogledov

Z našega trga umaknili 12 ton kebaba

Kebab Profimedias
Uradnega obvestila poljskih organov o vzroku za razširjeni umik naši organi niso prejeli.

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je prek svoje spletne strani sporočila, da so bili danes obveščeni o razširjenem umiku kebaba s trga. Gre za 11.975 kilogramov kebaba. 

Omenjeni kebab je prejelo 41 prejemnikov v Sloveniji, pa tudi prejemniki na Hrvaškem in Madžarskem. UVHVVR ni prejela uradnega obvestila poljskih organov o vzroku razširjenega umika. 

Iz podatkov, ki jih je prejela uprava, je razvidno, kdo so bili prejemniki spornega kebaba, koliko so ga prejeli in kdaj. Inšpektorji UVHVVR preverjajo potek umika v Sloveniji. 

Laboratorij Poljsko meso Slovenija Koliko spornega mesa je končalo na naših krožnikih?

En vzorec sporen

Rezultati analiz 14 vzorcev, ki jih je opravil Nacionalni veterinarski inštitut VF, so pokazale neskladje v enem primeru. Neskladni vzorec kebaba je vseboval nesteroidno protivnetno zdravilo ketoprofen. Že pred tem so v mesnem pripravku odkrili dva vzorca, ki sta bila pozitivna na salmonelo. 

Afera s spornim poljskim mesom je izbruhnila, ko so poljski preiskovalni novinarji objavili posnetke dogajanja v eni od poljskih klavnic. S posnetkov je bilo razvidno, da so v klavnico vozili bolne živali in njihovo meso brez ustreznih nadzorov dali na trg. 

Videoposnetek s Poljske Grozljivi posnetki Svet Meso bolnih krav je iz klavnice šlo kot neoporečno Inženir v laboratoriju Uradno Slovenija To je pokazala analiza poljskega mesa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • marsal 22:54 12.februar 2019.

    epilog te gonje je ,da ste novinarji premalo splošno izobraženi , da napihujete zadeve o katerih nimate pojma! Človeštvo je že v času neandertalcev izumilo kuhanje in pečenje mesa , s katerim se eliminirajo vse morebitne škodljive bakterije ! Nekaj ...prikaži večaj vas je vegeterjancev , kadilcev , ki s kajenjem dobite vase kopico strupov , za katere ase ne zmenite. Ne zmenite se niti za smrti , ki so posledica zastarelih kurišč v slovenskih domovih !

  • ode 17:53 12.februar 2019.

    Iz tega bodo nastale ćufte, makaronovo meso, sarme, polpete, musake...

  • marsal 21:51 11.februar 2019.

    bomo umaknili , da nam ga ne boste neškodljivo uničili ! Andrejka se naredi malce neumno in blago bo na varnem. Vseh 15 ton bodo pojedli drugje, Kako je že rekla Andrejka ; "Ne vemo vzroka umika "