Za 300 evrov gotovine 2500 evrov škode

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Celjski policisti so imeli minuli vikend obilo dela zaradi številnih vlomov v stanovanjske objekte, gostinjski lokal in župnjišče.
Oglej si celoten članek

Celjski policisti so bili v jutranjih urah obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Arji vasi. "Neznani storilec je vlomil skozi terasna vrata in iz notranjosti odtujil večjo količino cigaret in žganih pijač," pravi Peter Pungartnik s PU Celje. "Lastnik škodo ocenjuje na 1.500 evrov."

Že okoli polnoči so v kraju Sveti Jernej pri Konjicah opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. "Neznani storilec je vlomil skozi balkonska vrata," pojasnjuje Pungartnik. "Iz notranjosti ni ničesar odtujil je pa povzročil večjo škodo pri vlamljanju."

Podoben način vloma v stanovanjsko hišo so obravnavali okoli druge ure ponoči v kraju Ličenca pri Konjicah. "Po vsej verjetnosti isti storilec je vlomil skozi balkonska vrata, vendar iz hiše
ničesar ni odtujil," pravi Pungartnik. 

Velika škoda

V soboto v zgodnjih jutranjih urah so bili policisti uaradi vloma v cerkev in župnišče na ogledu smo v kraju Sveti Jernej. "Neznanec je iz notranjosti župnišča odtujil okoli 300 evrov gotovine," pojasnjujejo pri PU Celje. "Pri vlamljanju je povzročil za okoli 2.500 evrov škode."

V zgodnjih večernih urah so v Hrastovcu pri Velenju obravnavali še vlom v stanovanjsko hišo.
"Neznanec je vlomil skozi okno v pritličju in iz notranjosti odtujil več kosov zlatnine in manjšo vsoto gotovine," še razlaga Pungartnik. 

Okoli petnajste ure so ogled opravili še v Starem trgu pri Slovenj Gradcu, kjer je prišlo do vloma v prostore prevozništva. "Neznana storilca sta iz notranjosti objekta odtujila tri pnevmatske pištole in dva natična ključa v skupni vrednosti okoli 2.000 evrov," pravijo pri PU Celje. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.