Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Za 300 evrov gotovine 2500 evrov škode

vlom Profimedias
Celjski policisti so imeli minuli vikend obilo dela zaradi številnih vlomov v stanovanjske objekte, gostinjski lokal in župnjišče.

Celjski policisti so bili v jutranjih urah obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Arji vasi. "Neznani storilec je vlomil skozi terasna vrata in iz notranjosti odtujil večjo količino cigaret in žganih pijač," pravi Peter Pungartnik s PU Celje. "Lastnik škodo ocenjuje na 1.500 evrov."

Že okoli polnoči so v kraju Sveti Jernej pri Konjicah opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. "Neznani storilec je vlomil skozi balkonska vrata," pojasnjuje Pungartnik. "Iz notranjosti ni ničesar odtujil je pa povzročil večjo škodo pri vlamljanju."

Podoben način vloma v stanovanjsko hišo so obravnavali okoli druge ure ponoči v kraju Ličenca pri Konjicah. "Po vsej verjetnosti isti storilec je vlomil skozi balkonska vrata, vendar iz hiše
ničesar ni odtujil," pravi Pungartnik. 

Velika škoda

V soboto v zgodnjih jutranjih urah so bili policisti uaradi vloma v cerkev in župnišče na ogledu smo v kraju Sveti Jernej. "Neznanec je iz notranjosti župnišča odtujil okoli 300 evrov gotovine," pojasnjujejo pri PU Celje. "Pri vlamljanju je povzročil za okoli 2.500 evrov škode."

V zgodnjih večernih urah so v Hrastovcu pri Velenju obravnavali še vlom v stanovanjsko hišo.
"Neznanec je vlomil skozi okno v pritličju in iz notranjosti odtujil več kosov zlatnine in manjšo vsoto gotovine," še razlaga Pungartnik. 

Okoli petnajste ure so ogled opravili še v Starem trgu pri Slovenj Gradcu, kjer je prišlo do vloma v prostore prevozništva. "Neznana storilca sta iz notranjosti objekta odtujila tri pnevmatske pištole in dva natična ključa v skupni vrednosti okoli 2.000 evrov," pravijo pri PU Celje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.