Za Neljubljančane bodo dražje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Subvencije. Država ne bo financirala šolskih vozovnic za mestni promet.
Oglej si celoten članek

Okoli 17 tisoč dijakov in študentov, ki nimajo stalnega prebivališča v Mestni občini Ljubljana, bo, kot kaže, od septembra za mesečno urbano plačevalo 34 in ne več 17 evrov. V Ljubljanskem potniškem prometu (LPP) so namreč napovedali tak predlog, če se z ministrstvom za izobraževanje ne bodo dogovorili o subvencioniranju. A na ministrstvu so pojasnili, da nimajo “zakonske osnove, da bi le za neprebivalce Ljubljane subvencionirali vozovnice”, in dodali: “Merila za dodelitev subvencij niso zakonsko jasno določena, vendar subvencije za mestni prevoz iz državnega proračuna ni mogoče podeliti.” Poudarili so, da imajo lahko dijaki, ki se vozijo na medkrajevnih linijah LPP (Grosuplje, Medvode …), subvencionirane mesečne vozovnice. Sicer o upravičenosti in višini subvencij dijakov in študentov višjih strokovnih šol, ki se zagotavljajo iz državnega proračuna, od letos odločajo centri za socialno delo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 32

  • 15:27 14. April 2012.

    Alena, sama sem iz Ljubljane pa se mi zdi ukrep naravnost neumen, kljub vsem pravnim podlagam. Zakaj pa misliš, da …

  • 23:59 10. April 2012.

    6.000 delovnih mest in 40.000 študentov

  • 21:49 10. April 2012.

    Tako naprej in bo LJ mesto duhov. Zaradi univerze in posledično študentov ima ogromno ljubljančanov službe, ki so plačane iz …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.