Za soline 7 milijonov

Foto: Žurnal24 Več desetletij slabo vzdrževani nasipi ob kanalih in morju na solinah povzročajo
Krajinski park. S projektom Mansalt bodo v KPPS obnovili dotrajane nasipe.
Oglej si celoten članek

“Letošnji projekt je poseben, ker je prvi, ki predvideva celovito rekonstrukcijo celotnega območja solin in stremi k dolgoročni ohranitvi biotske raznovrstnosti na tem območju,” je Alojz Jurjec, direktor Solin Pridelava soli, dejal ob včerajšnji predstavitvi projekta Mansalt: Človek in narava v Sečoveljskih solinah.

Foto: Žurnal24

 

"Šov" o čigrah
Delavnice. V sklopu projekta bodo organizirane informativno-izobraževalne delavnice, posneta bosta dva kratka filma, na spletu pa bo mogoče spremljati tudi “resničnostni šov” o dogajanju v gnezditvenih kolonijah čiger.

Krajinski park Sečoveljske soline (KPSS) je za obnovo dotrajanih čelnih in morskih vodnih nasipov ter v preteklosti degradiranih območij namreč dobil sedem milijonov evrov; polovica sredstev je evropskih. V podjetju, ki upravlja KPSS, so za izvedbo projekta na novo zaposlili 21 mladih iz lokalne skupnosti. V naslednjih petih letih bo s sredstvi projekta obnovljenih 6.255 metrov nasipov ob kanalih in 1.580 metrov čelnih nasipov, poleg tega pa bo izvedena ekološka obnova osem hektarjev velikega sladkovodnega mokrišča, bivališča ogrožene želve sklednice, in izkopanih osem tisoč metrov robnih kanalov, ki omogočajo boljšo izmenjavo vode in s tem več kisika v vodi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.