Slovenija
14 ogledov

Za soline 7 milijonov

Več desetletij slabo vzdrževani nasipi ob kanalih in morju na solinah povzročajo Žurnal24 main
Krajinski park. S projektom Mansalt bodo v KPPS obnovili dotrajane nasipe.

“Letošnji projekt je poseben, ker je prvi, ki predvideva celovito rekonstrukcijo celotnega območja solin in stremi k dolgoročni ohranitvi biotske raznovrstnosti na tem območju,” je Alojz Jurjec, direktor Solin Pridelava soli, dejal ob včerajšnji predstavitvi projekta Mansalt: Človek in narava v Sečoveljskih solinah.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

"Šov" o čigrah
Delavnice. V sklopu projekta bodo organizirane informativno-izobraževalne delavnice, posneta bosta dva kratka filma, na spletu pa bo mogoče spremljati tudi “resničnostni šov” o dogajanju v gnezditvenih kolonijah čiger.

Krajinski park Sečoveljske soline (KPSS) je za obnovo dotrajanih čelnih in morskih vodnih nasipov ter v preteklosti degradiranih območij namreč dobil sedem milijonov evrov; polovica sredstev je evropskih. V podjetju, ki upravlja KPSS, so za izvedbo projekta na novo zaposlili 21 mladih iz lokalne skupnosti. V naslednjih petih letih bo s sredstvi projekta obnovljenih 6.255 metrov nasipov ob kanalih in 1.580 metrov čelnih nasipov, poleg tega pa bo izvedena ekološka obnova osem hektarjev velikega sladkovodnega mokrišča, bivališča ogrožene želve sklednice, in izkopanih osem tisoč metrov robnih kanalov, ki omogočajo boljšo izmenjavo vode in s tem več kisika v vodi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.