Začelo se je cepljenje, a ne veselite se prezgodaj

Foto: Vlada RS Cepljenje proti covid-19, koronavirus Foto: Vlada RS Cepljenje proti covid-19, koronavirus, upokojeni nadškof Marjan Kramberger Foto: Vlada RS Cepljenje proti covid-19, koronavirus, upokojeni nadškof Marjan Kramberger Foto: Vlada RS Cepljenje proti covid-19, koronavirus
Danes ob 8.30 se je med stanovalci domov za starejše v Sloveniji začelo množično cepljenje proti covidu-19.
Oglej si celoten članek

Prvi trije cepljeni so bili upokojeni nadškof Franc Kramberger, Angelca Butenko ter Jože Pelko, je sporočila vlada. Cepili so jih v domovih starejših občanov v Lenartu, Ljubljani in Rogaški Slatini.

Kot je v današnji izjavi za medije dejala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne, so "cepili že veliko stanovalcev domov za starejše, kar nas navdaja z upanjem, da smo na začetku konca epidemije".

Pred marcem običajni smrtniki ne pridejo na vrsto

Vsi domovi za starejše so dobili toliko cepiva proti covidu-19, kot je bilo interesa pri stanovalcih, za zaposlene pa v sorazmernem deležu, je danes v izjavi za medije dejala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne. 

Starejši od 80 let, ki so doma, bi lahko po njenih besedah na vrsto za cepljenje prišli proti koncu januarja. Splošno prebivalstvo bo za cepljenje prišlo na vrsto marca ali kasneje, prej pa, če bosta odobreni cepivi drugih proizvajalcev.

Magajnejeva se ni izjasnila glede šestega odmerka v posamezni steklenički, zaradi katerega bi lahko šlo samo danes dva tisoč odmerkov cepiva v smeti. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 11:18 28. December 2020.

    Tile iz DSO so hrabri, polni življenja, veseljaki, pozitivni, se še spomnijo časov, ko so delali cele dni, peš ure …

  • 11:54 27. December 2020.

    gnide novinarske, kaj pa varobanje osebnih podatkov?????? so vam povečali honorar za izdajo le teh????

  • 11:16 27. December 2020.

    A tu pa ni varstva zaesbnosti? Ko pa nekdo pobije celo druzino in je nevaren okolici, se pa ne sme …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.