Zadnja opozorila iz kriznega štaba

Foto: Wikimedia commons Jelko Kacin
"Čaka nas uresničevanja vsega najavljenega in posledice vseh teh odločitev, na primer organizacija varstva za zaposlene v zdravstvu. Do konca dne še prekinitev rednih letalskih poletov, kar ne pomeni, da se letališče zapira. Medbolnišnični prevozi pacientov bodo potekali, tudi gorska reševalna služba, policijski helikopterji bodo leteli," je za RTV Slovenija povedal predstavnik kriznega štaba Jelko Kacin.
Oglej si celoten članek

"Krizni štab bo danes zasedal, pripravljamo sejo sveta za nacionalno varnost, v katerem so tudi predsednik države in državnega zbora ter drugi politiki, da bo jasen pregled in da se dogovorimo, ali smo na kaj pozabili," je povedal Kacin in dodal, da se na terenu odvijajo priprave, da bomo pripravljeni na trenutek, ko bo pacientov veliko več

"Zaščitne opreme nikoli ni dovolj, sploh ko se bo začela množična uporaba. Zdaj jo dobavljamo in relociramo," je na vprašanje o zaščitni opremi dejal Kacin.

Na vprašanje, ali bodo začeli sankcionirati vse, ki se družijo kljub pozivom, naj ostanejo doma, pa je dejal, da "imamo redarske službe, policijo, tudi inšpektorje lahko vpokličemo, ampak če je kršitev preveč, nobene sankcije ne bodo pomagale. Najbolje je, da se zavemo, da gre zares. Predvsem moramo paziti nase in na te ob sebi, ki se morda ne zavedajo, kaj nam grozi, samo na tak način lahko pomagamo vsem skupaj."

O morebitnih sankcijah za lokale ali trgovine, ki so odprte kljub prepovedi, pa je dejal, da se bo najbrž začelo z opozorili, "potem pa bo treba ukrepati".

Slovenija Od danes poštar ne zvoni niti enkrat Slovenija Če imate res nujne opravke in morate ven, preberite tole! Slovenija Okužena Slovenka: Sama se bom javno izpostavila. Danes je 4. dan ... Slovenija Od danes dalje: Vlada ukazala zaprtje trgovin, izjem je le nekaj

 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 16:32 16. Marec 2020.

    A se se komu zdi kot da je spet vojna, ko njega poslusa?

  • 15:27 16. Marec 2020.

    Najprej opozarjat, šele potem ukrepat ? Butale.

  • Ivo
    12:08 16. Marec 2020.

    Kaj pa vem... 30 let nazaj je med vrsticami govoril kako bo lepo v Sloveniji v prihodnje, če ga ubogamo, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.