Slovenija
103510 ogledov

Okužena Slovenka: Sama se bom javno izpostavila. Danes je 4. dan ...

Ženska gleda skozi okno Profimedia

»Mogoče bo opis mojega stanja komu pomagal razumeti samo obolenje, mogoče bom komu zmanjšala predsodke o obolelih, mogoče koga zanimiram, da začne jemati samo stanje bolj resno,« je zapisala.

V sredo, 11. marca, je v njenem domačem kraju odjeknila novica, da je bila na osnovni šoli pozitivno testirana razredničarka njenega otroka. »Še isti dan so se pri meni in otroku pojavili sledeči simptomi: smrkanje, slabše splošno telesno počutje, rahlo povišana telesna temperatura do 37,3, glavobol, pri meni še rahlo boleče grlo. Klasični simptomi za prehlad torej, bi človek rekel,« je zapisala.

Sama se je takoj izolirala od sveta, otrok je bil naslednji dan testiran in je bil pozitiven, nje niso testirali, saj so bili glede na enake simptome prepričani, da se je nalezla.

»Danes je 4. dan od pojava prvih simptomov. Otrok se čez dan počuti popolnoma normalno, brez kakršnihkoli težav, le ob večerih se ponavadi pojavi malce slabše počutje. Sama se tudi dobro držim, do danes. Danes je moje počutje slabše kot pretekle dni, poleg tega sem zaznala rahle težave z dihanjem, ampak še vedno nič hudega. Držimo se, upamo na to, da se stanje ne poslabša. Samo življenje se mi je postavilo dobesedno na glavo. Ne smem dopustiti, da bi me trenutno stanje potrlo, toda ni enostavno. Pomembno pa mi je, da sem od trenutka, ko sem izvedela za okužbo učiteljice, naredila vse, da se stvar ne širi dalje,« je zapisala.

Strah me je ...

»Zavedam se, da imamo verjetno srečo, da stvar zaenkrat poteka v dokaj mili obliki. Marsikdo te sreče nima. Strah pa me je za ljudi, ki so mi blizu, pa imajo predhodna kronična obolenja. Samo apeliram lahko na zdravo kmečko pamet vseh ljudi, tudi vas, ki to berete, da jemljete virus zelo resno in da storite vse, kar je mogoče, da se širjenje zajezi, kajti edino, kar si človek v trenutni situaciji želi je, da je zdrav sam in vsi, ki jih ima rad. Pamet v roke, ljudje,« opozarja okužena Slovenka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • david25 10:03 19.marec 2020.

    Samo naredi si čaj od česnja pa boš v hipu zdrava tu je recept 10 strokov česna zdrubit z 4 skodelce vroče vode pustit da se ohladi na telesno temperaturo in pol popit to ponovi večkrat pol boš zdrava kod ...prikaži večd dinamit l.p Orakel

  • fasader56 09:50 17.marec 2020.

    Zaradi strahu,panike tudi boli glava,malo pokašljuješ,počutiš se slabo,zato ne pretiravajte...........

  • Avatar Žare Dolenc
    zare 21:33 16.marec 2020.

    Glavo pokonci, brez pretiranega strahu in čimprejšnje okrevanje Vama želim. 🍀🍀🍀🌞🤗🖐️

Sorodne novice