Slovenija
78699 ogledov

Pripravite se, tile vladni ukrepi bodo udarili na polno

prazno parkirišče Saša Despot
Omejitev neposredne prodaje blaga in storitev potrošnikom. Odprtih bo le še peščica trgovin! Zaprti bodo tudi lokali.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je že konkretno namignil, kaj je del rigoroznega vladnega odloka, ki so ga svareče napovedali že po sinočnjem koncu zasedanju vladnega kriznega sveta. 

"V pripravi je odlok za prepoved neposredne prodaje blaga in storitev potrošnikom. Trgovine z živili, lekarne, banke, pošte in bencinske črpalke bodo odprte. Dostava hrane in nekaj storitev na dom bo možna."

Če bodo obveljale Počivalškove besede, potem se kakršnakoli blagovna in storitvena dejavnost v državi do nadaljnega prekinja, z navedenimi izjemami!

 

koronavirus Ukrepi Slovenija Slovenija se opolnoči ustavlja!

Opolnoči bosta sicer v veljavo stopila še dva odloka.

Zaprta vrata avtobusov in vlakov ...

Od jutri do preklica ni avtobusov in vlakov v javnem potniškem prometu. Vlada je skladno z napovedjo sprejela odlok o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Sloveniji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije novega koronavirusa. Javni prevoz bo začasno prepovedan od polnoči.

Avtotaksi prevozi bodo še naprej dovoljeni, če bo voznik taksija pred vstopom novega potnika poskrbel za ustrezno razkužitev delov vozila, ki so redno v fizičnem stiku s potnikom. Prepoved ne bo veljala za prevoze, ki so potrebni za intervencijske službe in druge nujne službe javnega sektorja. Pri teh prevozih bosta morala za ustrezno zaščito voznikov in potnikov poskrbeti njihov organizator in izvajalec. Morebitne druge izjeme bo odobril minister za infrastrukturo.

... ter vseh gostinskih lokalov

Prav tako bodo do nadaljnega zaprti vsi gostinski lokali. Tudi ta odlok bo začel veljati že v ponedeljek, so za STA potrdili v uradu vlade za komuniciranje. Gostincem priporočajo, naj ne nabavljajo zalog. Odlok, ki bo uvedel zaprtje, bo predvidoma objavljen tekom dneva.

Mnogi gostinci po državi so sicer še pred napovedjo tovrstnih ukrepov začeli javnost obveščati, da zapirajo vrata. V soboto je bilo mogoče na družbenih omrežjih zaslediti oglase lokalov, ki so pred zaprtjem hrano ponujali po znižanih cenah ali kot donacijo pomoči potrebnim.

Vlada sicer že pripravlja nabor ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi posledic širjenja koronavirusa, da bi ohranila delovna mesta in likvidnost podjetij.

Več sledi ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • spela89 22:41 15.marec 2020.

    Ko prebereš odlok o zaprtju trgovin, vidiš da je naslov napačen. Zaprtih bo le peščica trgovin bi moral biti naslov. Kajti sprejeli so odlok o zaprtju s tisoč izjemami. ..... Brez veze... Imam občutek da si res želijo, da se ...prikaži več nam zgodi Italija, preden bojo ukrepali tako kot je potrebno. ( karantena za vso državo )

  • kvasetotidogajamona 17:25 15.marec 2020.

    plačal sem abonament za celi mesec marec in zdaj nebom mogel na avtobus pol meseca, hočem naslednji mesec zastonj abonament oz naslednje leto ko bo spet avtobus vozil, ker dvomim da se bo javno življenje ustavilo samo za 14dni, vi ...prikaži več to nakladate po 24ur da je dovolj hrane in da samo 14dni se stvari zapirajo samo da ljudje ne delajo panike. prav je tako delajte paniko gremo janšo fuknit iz parlamenta!

Sorodne novice