Slovenija
1970 ogledov

Prvi ukrep že sprejet - ustavitev potnikov

Avtobus Profimedia Fotografija je simbolična.
Zdaj tudi uradno - od jutri do preklica ni avtobusov in vlakov v javnem potniškem prometu.

Vlada je skladno z napovedjo sprejela odlok o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Sloveniji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije novega koronavirusa. Javni prevoz bo začasno prepovedan od polnoči. Taksiji bodo lahko vozili, vendar bodo morali vozniki pred vstopom novega potnika vozilo razkužiti.

koronavirus Ukrepi Slovenija Slovenija se opolnoči ustavlja!

Skladno z odlokom se na ozemlju Slovenije prepove izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov, posebnega linijskega prevoza potnikov, stalnega zunajlinijskega prevoza potnikov, občasnega prevoza potnikov ter javnega železniškega prevoza potnikov v notranjem in mednarodnem prometu, so sporočili z vlade.

Spletna stran Občine Šmarje pri Jelšah Bravo! Slovenija Zakaj se mora vsa Slovenija zgledovati po občini Šmarje pri Jelšah

Avtotaksi prevozi bodo še naprej dovoljeni, če bo voznik taksija pred vstopom novega potnika poskrbel za ustrezno razkužitev delov vozila, ki so redno v fizičnem stiku s potnikom.

Prepoved ne bo veljala za prevoze, ki so potrebni za intervencijske službe in druge nujne službe javnega sektorja. Pri teh prevozih bosta morala za ustrezno zaščito voznikov in potnikov poskrbeti njihov organizator in izvajalec. Morebitne druge izjeme bo odobril minister za infrastrukturo.

Posebna navodila imajo tudi taxi službe za svoje voznike.

Odlok prepoveduje tudi prevoz oseb z nihalnimi žičnicami, vzpenjačo in krožnimi kabinskimi žičnicami. Ta prepoved ne velja v primerih nujne oskrbe, medicinske pomoči, zaščite in reševanja ter za osebe, ki so pred uveljavitvijo tega odloka opravile prevoz z napravami iz prejšnjega odstavka in se vračajo po uveljavitvi tega odloka. Tudi v tem primeru morebitne druge izjeme odobri minister za infrastrukturo.

Prepovedi in omejitve iz tega odloka veljajo do prenehanja razlogov zanje, kar ugotovi vlada s sklepom, ki ga objavi v uradnem listu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.