Slovenija
7022 ogledov

Zadnje informacije: vstopne točke se spreminjajo v ambulante

Koronavirus - pripravljena soba UKC Maribor
1/3
UKC Maribor Koronaviru - pripravljena soba UKC Maribor
"Vstopne točke se spreminjajo v ambulante za obravnavo bolnikov s covid-19," je v izjavi povedala Bojana Beovič .

Vodja strokovne skupine, ki bo zagotavljala podporo kriznemu štabu za zajezitev in obvladovanje epidemije, Bojana Beovič, je povedala še, da je pri treh bolnikih s koronavirusom stanje zelo resno, njihovo življenje je resno ogroženo. 

Vsi trije bolniki, pri katerih je stanje zelo resno, se zdravijo v Ljubljani, je povedala Beovićeva.

V Sloveniji so do 14. ure na okužbo z novim koronavirusom opravili 6156 testov, okužba pa je bila potrjena pri 219 osebah.

Bojana Beović | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

"Zaradi pričakovanega povečanja obremenitev bolnišnic bolniki s COVID-19 in vedno bolj omejenih kadrovskih in materialnih resursov kot je npr. oskrba s krvjo, apeliramo, da se ljudje izogibajo nepotrebnim tveganjem, kot so nevarni športi, trampolinski parki, spusti s kolesom, motociklizem, in tudi delu na višini in delu v gozdu," opozarja as. dr. Marko Jug, z Urgetnega kirurškega bloka UKC Ljubljana.

"KAR JE BILO ŠE VČERAJ SAMOUMEVNO, JUTRI MORDA NE BO VEČ. Tudi nujna zdravstvena oskrba, ki jo v teh kriznih časih še zagotavljamo, bo ob neodgovornem obnašanju posameznika lahko postala bistveno težje dostopna. Zdaj ni čas za egoizem in lastne cilje, potrebno je pokazati osebno in družbeno odgovornost in se ne izpostavljati nepotrebnim socialnim stikom in tveganjem, ki lahko povzročijo preobremenitev urgentne zdravstvene oskrbe. Zavedati se moramo, da bodo nepremišljena tveganja iz arogantnosti lahko povzročila hudo škodo posamezniku in družbi," opozarja Jug. l

"Poslušajmo navodila vladnega kriznega štaba, ostanimo doma in čas posvetimo družini in branju knjig. Na ta način bomo najbolj pomagali sebi in drugim," je še izpostavil Jug.

Na ljubljanski osnovni šoli okužena učiteljica. 

Kmalu se zapirajo skoraj vse trgovine in lokali

 

Hrvaška z novimi ukrepi. Na seznamu tudi Slovenija. 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice