Zakaj so bili napovedani rdeči alarmi?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pripravljali smo se na izredne razmere, a ...
Oglej si celoten članek

Močni sunki vetra na Primorskem povzročajo zamete, odkrivajo strehe in celo podirajo daljnovode. Na Dolenjskem je zapadlo okoli 20 centimetrov snega. Takšne izredne razmere je pričakovala malodane vsa Slovenija. Več kot sto šol je odpovedalo pouk, ljudje so napovedali izostanke v službi zaradi izrednih razmer ...

Foto: Arso Radar A ciklon se je pomaknil nekoliko južneje, meteorolog Andrej Velkavrh iz agencije za okolje pravi, da je bila napoved za jug in jugovzhod pravilna, drugod pa bo padavin manj ali pa jih skorajda ne bo, bo pa vetrovno. "Smo na robu ciklonskega območja in zato je takšna padavinska razlika med južnim in severnim delom Slovenije. V Beli krajni in na Dolenjskem je tako, kot bi bilo drugod po Sloveniji, če bi snežilo."

Rdeči alarm je bil razglašen zaradi vetra

Rdeči alarm pa ni bil razglašen zaradi snega, ampak zaradi vetra. "Na začetku je bil res tudi zaradi snega, a smo ga že v sredo umaknili," še pravi Velkavrh, ki dodaja, da tudi rdeči alarm - ukrepajte - ki so ga danes ponovno razglasili za Dolenjsko, ne velja samo zaradi količine snega, ampak tudi vetra: "Zaradi kombinacije vetra in snega."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:42 6. Februar 2015.

    Ja res....kva bi mediji delal, če POZIMI nebi padal sneg??? Tri dni po vseh medijih samo o vremenu....zdaj pa še …

  • 12:59 6. Februar 2015.

    Ne bit jezni. Na žalost spoznamo + in minuse določenega sistema. Bodo naslednjič bolj previdni. Vsekakor pa so novinarji s …

  • 12:14 6. Februar 2015.

    Kdaj točno je pozimi v Sloveniji po nižini kdo umrl ob sneženju, preden so začeli z "rdečimi" alarmi in bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.