Zaman boste čakali začetek razprodaj

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Trgovinska zbornica Slovenije (TZS) je sprejela sklep, s katerim ne bo več regulirala sezonskih razprodaj tekstilnega blaga in obutve. 6. januarja se tako ne bodo začele zimske razprodaje.
Oglej si celoten članek

Upravni odbor TZS je sklep o ukinitvi pravil pri sezonskih razprodajah tekstilnega blaga in obutve sprejel 16. novembra. Ta pravila so doslej določala začetek in trajanje sezonskih razprodaj tekstilnega blaga in obutve ter ravnanje trgovcev pred začetkom teh razprodaj. 

Po novem bosta začetek in trajanje razprodaj stvar posameznega trgovca, vse ostalo pa ostaja nespremenjeno. "To pomeni, da bo moral trgovec v primeru, da se odloči za razprodajo, še naprej spoštovati določbe zakona o varstvu potrošnikov v delu, ki določa način izvajanja razprodaje, ter določbe zakona o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami," so izpostavili v TZS.

Podjetje mora tako razprodajo objaviti na krajevno običajen način, objava pa mora vsebovati podatek o vrsti blaga, odstotku znižanja in času trajanja tovrstne prodaje. Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno. Če je odstotek znižanja objavljen v razponu, mora najvišji odsto-tek znižanja zajemati najmanj eno četrtino vrednosti vsega blaga, ki je na razprodaji.

Odločitev za spremembo je odraz spremenjenih nakupovalnih navad potrošnikov. Vse večja je ponudba, vedno več je nakupov prek spletnih trgovin. Kupci so bolj preudarni in zahtevajo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:06 22. November 2016.

    Na razprodaje se še vedno splača hoditi k sosedom Italijanom. Naših je večina brez veze.

  • 04:39 22. November 2016.

    Navijem ceno na max. 100 eurov in reskiram prodajo tiste tri dni,ker itak tega nebo nobeden kupil.Cez tri dni naredim …

  • 14:20 21. November 2016.

    Našim razprodajam bi se v razvitih državah EU samo smejali! Tam imajo outlet razprodaje in je dejansko tako kakor napišejo, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.