Zamenjava vodstva Luke Koper zelo možna

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
V ponedeljek se bodo na izredni seji sestali nadzorniki Luke Koper.
Oglej si celoten članek

Kot je poročala Televizija Slovenija, naj bi bila za ponedeljek predvidena tudi izredna skupščina Luke Koper. Za položaj, ki ga zdaj zaseda Dragomir Matić, naj bi se po neuradnih informacijah zanimal tudi državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben. Ta je govorice zanikal, vendar se je konec oktobra neuradno sestal z zelo širokim krogom zaposlenih v luki na temo aktualnih vprašanj, so poročali v oddaji Dnevnik. 

Kot naslednik Matića se sicer ponuja tudi njegov predhodnik Gašpar Gašpar Mišić, ki pa naj ne bi imel veliko možnosti. Verjetnejša naj bi bila podpora Lebnu, saj da bi z njim občina in država lažje uresničevali svoje načrte v luki, je dodala TVS.

Slovenija Delavci: "Ne dotikajte se Luke Koper! Naj vam bo to jasno!"

Predstavniki zaposlenih so se sicer na Lebna in matično ministrstvo obrnili s pismom, v katerem ugotavljajo domnevne nepravilnosti v nadzornem svetu Luke Koper. Delavci opozarjajo na sum korupcije pri iskanju nove revizijske hiše, je še poročala TV Slovenija.

Delavci Luke Koper so obenem poudarili, da upravljanje družbe podrobno spremljajo. Odzvali se bodo tudi ob morebitni zamenjavi vodstva, če bo to potekalo na silo ali netransparentno.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.