Slovenija
60 ogledov

Delavci: "Ne dotikajte se Luke Koper! Naj vam bo to jasno!"

Zapora Luke Koper
1/13
Bralka
Delavci Luke Koper opozarjajo, da so oni tisti, ki ustvarjajo profit družbi. "Enotno stojimo, da preprečimo nova škodna ravnanja. Ne dotikajte se Luke Koper! Naj vam bo to za vse večne čase jasno!"

"Imamo srce, pogum, voljo in predvsem zavest, da je možno živeti v drugačni državi in drugačni družbi, kjer se predsedniki najvišjih državnih institucij pogovarjajo z delavci, jih ne zaničujejo in ne podcenjujejo ter spoštujejo njihovo pošteno delo in trud za skupno dobro," javnosti sporočajo delavci Luke Koper. 

Kot pravijo, imajo podporo bližnjih, someščano, Primorcev, Slovencev in mnogi drugih. Prepričani so, da je to pokazatelj, da so na pravi poti. Prav nasprotna pa je pot predsednika vlade Mira Cerarja. "Ulica mu bo kmalu pisala sodbo v imenu ljudstva," so prepričani. 

"Delavci smo razkrinkali Časarja"

Delavci imaj dovolj ljudi, ki so jih polna usta govora o škodi, ki naj bi nastajala tako v Luki Koper kot pri vseh vpletenih. "Preden nastane škoda mora najprej nastati profit. In ne pozabite, da tega ustvarjamo mi. Naše delo je vidno iz poslovanja in rezultatov, ki so iz leta vleto boljši in vsako škodo lahko hitro nadoknadimo, tako kot smo jo tudi po stavki leta 2011. Le škoda, ki bi jo lahko naredili oblastniki s spremembami upravljanja pristanišča, delitvi koncesij in privatizaciji bi bila nepopravljiva. Ne pozabite, da smo bili delavci tisti, ki smo zaznali kriminalna dejanja Časarjeve uprave in zaustavili milijonsko odtekanje denarja in škodo, ki jo je le ta ustvarjal našemu podjetju," so spomnili.

Odločeni so, da bodo preprečili nova škodna ravnanja in da ne bodo dovolili, da se Luko uniči. "Ne dotikajte se Luke Koper! Naj vam bo to za vse večne čase jasno!" pravijo zaposleni. Svoja stališča bodo izrazili tudi na današnjem protestu. 

Tovornjaki še kar stojijo v koloni

Delavci v Luki Koper med 9. in 17. uro z vsemi razpoložljivimi resursi izvajajo delovne procese. Izven dogovorjenih urnikov bodo izvajali kritično pomembne manipulacije. 

Da se delo v Luki Koper ne odvija po načrtu, priča tudi kolona tovornih vozil, namenjenih v Luko Koper. Kot poroča prometno-informacijski center je promet oviran zaradi povečanega števila tovornih vozil namenjenih v Luko. 

SŽ: uporabili bodo vsa sredstva za zaščito svojega premoženja

Težave so tudi v železniškem prometu. Na Slovenskih Železnicah zaskrbljeno opazujejo dogajanje. Upravo Luke Koper pozivajo, da se blokada v celoti čim prej odpravi in se zagotovi 24-urni delavnik, saj sedaj prihaja do nepopravljive posledic in velike gospodarske škode. Neposredne dnevne izgube so včeraj že presegale dva milijona evrov. Bojijo pa se tudi odpovedi pogodb, do katerih bi lahko prišlo, če se razmere ne normalizirajo. Napovedali so, da bodo uporabili vsa sredstva za zaščito svojega premoženja in ugleda pri poslovnih partnerjih. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • nina 12:32 08.julij 2016.

    Človekove pravice so v demokraciji metanje peska v oči.Delavske pravice so kršene bolj kot prej.Nakladanje in laži elite.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 10:26 06.julij 2016.

    brez brige ,ne bodo se jo dotaknili ,povišali pa še manj

  • Vseslovensko Združenje Malih D 09:01 06.julij 2016.

    EKSKLUZIVNA VIDEO REPORTAŽA z množičnega shoda ob obisku družin pri delavcih Luke Koper - napovedana začasna vzpostavitev dela z željo po umirjanju razmerhttps://www.youtube.com/watch?v=_r9s4XPAddwIZREDNE RAZMERE ob prelomni, 27. skupščini Luke Koper d.d. https://www.youtube.com/watch?v=jVTXJwAHYCI