Slovenija
201 ogledov

Zamenjava vodstva Luke Koper zelo možna

slovenija 22.02.13. luka koper, foto: suzana kos Suzana Kos
V ponedeljek se bodo na izredni seji sestali nadzorniki Luke Koper.

Kot je poročala Televizija Slovenija, naj bi bila za ponedeljek predvidena tudi izredna skupščina Luke Koper. Za položaj, ki ga zdaj zaseda Dragomir Matić, naj bi se po neuradnih informacijah zanimal tudi državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben. Ta je govorice zanikal, vendar se je konec oktobra neuradno sestal z zelo širokim krogom zaposlenih v luki na temo aktualnih vprašanj, so poročali v oddaji Dnevnik. 

Kot naslednik Matića se sicer ponuja tudi njegov predhodnik Gašpar Gašpar Mišić, ki pa naj ne bi imel veliko možnosti. Verjetnejša naj bi bila podpora Lebnu, saj da bi z njim občina in država lažje uresničevali svoje načrte v luki, je dodala TVS.

Zapora Luke Koper Slovenija Delavci: "Ne dotikajte se Luke Koper! Naj vam bo to jasno!"

Predstavniki zaposlenih so se sicer na Lebna in matično ministrstvo obrnili s pismom, v katerem ugotavljajo domnevne nepravilnosti v nadzornem svetu Luke Koper. Delavci opozarjajo na sum korupcije pri iskanju nove revizijske hiše, je še poročala TV Slovenija.

Delavci Luke Koper so obenem poudarili, da upravljanje družbe podrobno spremljajo. Odzvali se bodo tudi ob morebitni zamenjavi vodstva, če bo to potekalo na silo ali netransparentno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice