Slovenija
92 ogledov

Kljub aferi ga je vlada ponovno imenovala za državnega sekretarja

Jure Leben mediaspeed
Na današnji seji je vlada na mesto državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo imenovala Jureta Lebna. Star obraz stranke SMC, ki je z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za okolje odstopil.
Vlada je na današnji seji imenovala Jureta Lebna za državnega sekretarja na Ministrstvu za infrastrukturo in s te funkcije razrešila dosedanjega državnega sekretarja Klemna Grebenška.
 

Na ministrstvu so danes za STA povedali, da je Grebenšek sam podal odstopno izjavo, po poročanju Siol.net pa odhaja v družbo 2TDK, ki jo je vlada ustanovila za izvedbo projekta drugega železniškega tira med Divačo in Koprom.

Novi državni sekretar Leben, član izvršnega odbora SMC, pa je javnosti bolj znan iz afere, ki je pred dvema letoma privedla do njegovega odstopa z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za okolje. Kot je razkril časnik Dnevnik se je Leben večkrat predstavljal kot magister znanosti, čeprav tega naziva ni nikoli pridobil. Po izobraževanju v tujini mu je bila namreč priznana druga stopnja visokošolskega izobraževanja, predstavljati bi se tako moral kot Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske.
 
Leben je po pogovoru s predsednikom vlade Mirom Cerarjem takrat odstopil in se odpovedal nadomestilu v višini treh plač. Ob tem pa je v izjavi za javnost pojasnil, da je bila napaka nenamerna: "Odločbo, iz katere jasno izhaja, da imam priznano drugo stopnjo visokošolskega izobraževanja, sem predložil vsem delodajalcem. Žal sem v nekaterih manj uradnih predstavitvah naziv neposredno prevajal v slovenščino kot magister oz. magister znanosti. Naknadno so me opozorili, da v tujini pridobljenega naziva ne bi smel prevajati in da bi ga moral uporabljati natanko tako kot je zapisano v odločbi: Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske."

 

Komentarjev 15
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 00:56 16.december 2016.

    Bravo,SMC vas je toliko malo da morate zaposliti goljufe,lopove in prevarante.Nič čudnega da ljudje bežijo iz vaše usrane stranke.

  • Ferluci 11:45 15.december 2016.

    Nič posebnega, cmeralistična preglednost, poštenost in verodostojnost.

  • allstarr111 00:02 15.december 2016.

    https://goo.gl/MCRW7b