Zaprto ali ne? Počivalšek povedal nekaj, Kustečeva povsem nasprotno

Foto: Uroš Sobočan Prikaz vaj: Iris Vrabič v MaxxFITNESU, Ljubljana
Na novinarski konferenci, kjer so ministri predstavljali nove ukrepe za omejevanje širjenja virusa, sta gospodarski minister in njegova kolegica, ki skrbi za resor šolstva, spregovorila tudi o fitnesih oziroma prostorih za skupno vadbo. A sta podala povsem nasprotujoči si informaciji.
Oglej si celoten članek

„Za vso državo odslej velja omejitev števila oseb v fitnes centrih in športnih objektih na področju skupinske vadbe na 20 kvadratnih metrov za udeleženca vadbe. Maske v fitnesih niso obvezne, če je razdalja med osebami vsaj tri metre,“ je poudarila ministrica za šolstvo Simona Kustec.

Nekaj trenutkov za njo je za govorniški oder stopil Zdravko Počivalšek, ki je pravila za fitnese in prostore za vadbo opisal povsem drugače.

"Za regije, ki niso rdeče, bo v trgovinah potrebnih 20 kvadratnih metrov na stranko, enako velja za fitnese in športne centre," je dejal minister.

V frizerskih salonih in kozmetičnih salonih bo dovoljena le ena stranka na prostor. Enako naj bi veljajo tudi za fitnes centre, a se je Počivalšek pri odgovoru nekoliko zmedel.

Z ministrstva za gospodarstvo so nato poslali Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, v katerem so zaplet razjasnili. 

"Za regije, kjer število na novo okuženih v zadnjih 14 dnevih ne presega 140 na 100.000 prebivalcev se število oseb v frizerskih in kozmetičnih salonih ter v fitnes centrih in zaprtih športnih objektih omeji na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko. Gostinski obrati v teh regijah lahko delujejo po že ustaljenih pravilih med 6.00 in 22.30. Zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja pa se v rdečih regijah, kjer število na novo okuženih v zadnjih 14 dnevih presega 140 na 100.000 prebivalcev, prepoveduje ponujanje storitev neposredno potrošnikom v fitnes centrih in športnih objektih. Opravljanje gostinske dejavnosti v kavarnah, slaščičarnah, okrepčevalnicah, barih, restavracijah, gostilnah, kmetijah, priprave in strežbe jedi in pijač je dovoljeno v nastanitvenih obratih, vendar le za goste, ki prenočujejo v nastanitvenih obratih in sicer od 6.00 do 22.30. V ostalih gostinskih obratih je dovoljena izključno dostava hrane in pijače ali osebni prevzem," so zapisali. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 14:16 15. Oktober 2020.

    Neverjetno, o fitnesih se piše več kot o zdravstvenih domovih, šolah, zobarjih in trgovskih centrih. Ne pretiravajte, ker to da …

  • 14:13 15. Oktober 2020.

    Še gluh in slep hkrati je sprevidel, da novinarji ponovno nabijate oz. hočete diskreditirati vlado. Zakaj se niste raje pozanimali, …

  • 14:01 15. Oktober 2020.

    Saj ni važno kaj nabijajo,važno je,da so naši ....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.