Slovenija
7476 ogledov

Zaprto ali ne? Počivalšek povedal nekaj, Kustečeva povsem nasprotno

Prikaz vaj: Iris Vrabič v MaxxFITNESU, Ljubljana Uroš Sobočan
Na novinarski konferenci, kjer so ministri predstavljali nove ukrepe za omejevanje širjenja virusa, sta gospodarski minister in njegova kolegica, ki skrbi za resor šolstva, spregovorila tudi o fitnesih oziroma prostorih za skupno vadbo. A sta podala povsem nasprotujoči si informaciji.

„Za vso državo odslej velja omejitev števila oseb v fitnes centrih in športnih objektih na področju skupinske vadbe na 20 kvadratnih metrov za udeleženca vadbe. Maske v fitnesih niso obvezne, če je razdalja med osebami vsaj tri metre,“ je poudarila ministrica za šolstvo Simona Kustec.

Nekaj trenutkov za njo je za govorniški oder stopil Zdravko Počivalšek, ki je pravila za fitnese in prostore za vadbo opisal povsem drugače.

"Za regije, ki niso rdeče, bo v trgovinah potrebnih 20 kvadratnih metrov na stranko, enako velja za fitnese in športne centre," je dejal minister.

V frizerskih salonih in kozmetičnih salonih bo dovoljena le ena stranka na prostor. Enako naj bi veljajo tudi za fitnes centre, a se je Počivalšek pri odgovoru nekoliko zmedel.

Z ministrstva za gospodarstvo so nato poslali Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, v katerem so zaplet razjasnili. 

"Za regije, kjer število na novo okuženih v zadnjih 14 dnevih ne presega 140 na 100.000 prebivalcev se število oseb v frizerskih in kozmetičnih salonih ter v fitnes centrih in zaprtih športnih objektih omeji na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko. Gostinski obrati v teh regijah lahko delujejo po že ustaljenih pravilih med 6.00 in 22.30. Zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja pa se v rdečih regijah, kjer število na novo okuženih v zadnjih 14 dnevih presega 140 na 100.000 prebivalcev, prepoveduje ponujanje storitev neposredno potrošnikom v fitnes centrih in športnih objektih. Opravljanje gostinske dejavnosti v kavarnah, slaščičarnah, okrepčevalnicah, barih, restavracijah, gostilnah, kmetijah, priprave in strežbe jedi in pijač je dovoljeno v nastanitvenih obratih, vendar le za goste, ki prenočujejo v nastanitvenih obratih in sicer od 6.00 do 22.30. V ostalih gostinskih obratih je dovoljena izključno dostava hrane in pijače ali osebni prevzem," so zapisali. 

 

 
Komentarjev 7
  • 3b235dd9f31015c1e3d3ffcdc64d88201282702f 14:16 15.oktober 2020.

    Neverjetno, o fitnesih se piše več kot o zdravstvenih domovih, šolah, zobarjih in trgovskih centrih. Ne pretiravajte, ker to da ne bo nekaj tisoč ljudi hodilo en mesec v fitnes, ni največji problem družbe, niti gospodarstva. Razen, če lastniki fitnesov ...prikaži več vabijo urednike na zastonj vadbe, potem pa štekam.

  • boogin1 14:13 15.oktober 2020.

    Še gluh in slep hkrati je sprevidel, da novinarji ponovno nabijate oz. hočete diskreditirati vlado. Zakaj se niste raje pozanimali, katera izjava je pravilna-to bralce zanima. Ampak ne, važno da nabijate proti vladi, ker vas novačijo nedemokratične komunistične strukture in ...prikaži več z vsemi sredstvi tolčete po vladi.

  • sam1 14:01 15.oktober 2020.

    Saj ni važno kaj nabijajo,važno je,da so naši ....