Zaradi burje prevrnjeni tovornjaki, poškodovan in ujet voznik

Foto: Promet.si
Foto: Promet.si
Burja povzročila precejšnje težave v prometu.
Oglej si celoten članek

Danes bo burja na izpostavljenih legah na Primorskem v sunkih presegala hitrost 100 km/h, opozarjajo na Agenciji za okolje RS (Arso), ki je zato za ta del države razglasila oranžni alarm.

Prometno-informacijski center opozarja, da velja prepoved vožnje za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton - na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo ter na regionalnih cestah Vipava - Ajdovščina in Razdrto - Podnanos - Manče - Vipava prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.

Ob tem so sporočili, da burja že povzroča precejšnje težave v prometu. Primorska avtocesta je tako zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Promet je preusmerjen na regionalno cesto Kastelec - Kozina.

Poročajo tudi o prevrnjenih tovornjakih: "Na regionalni cesti Manče - Vipava več prevrnjenih tovornih vozil močno ovira promet.
Vozniki tovornih vozil, upoštevajte omejitve zaradi močnih sunkov burje,"
 še opozarja Prometno-informacijski center.

Na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje poročajo o prevrnjenih tovornjakih:

  • Ob 10.38 je na cesti Vipava–Manče, občina Vipava, sunek vetra prevrnil tovorno vozilo. Voznik se je poškodoval. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina, PGD Podnanos in Vipava.
  • Ob 9.51 je v Podnanosu, občina Vipava, sunek vetra prevrnil tovorno vozilo. Gasilci GRC Ajdovščina in PGD Podnanos so pritrdili prevrnjeno tovorno vozilo. O dogodku je bil obveščen tudi poveljnik OŠ CZ Ajdovščina
  • Ob 9.43 je na križišču za vas Manče, občina Vipava, močan sunek vetra prevrnil tovorno vozilo. Voznik vozila je ostal ujet v vozilu. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina in PGD Vipava.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:02 9. Januar 2024.

    no ja pa da vidim vas, kako boste pogumni, ko vas šef pošlje na furo zraven vam pa zagrozi z …

  • 17:02 9. Januar 2024.

    Res? ma bogi revež od kamjonista. Kamjon mu pobrat, njegovmu šefu pa doživljensko prepovedati kakršnokoli obliko prevozništva.

  • 13:06 9. Januar 2024.

    Je bil spet en korajžen in neučakan ,nekaterim prepoved nič ne zaleže ,pol pa joj

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.