Slovenija
70958 ogledov

Napoved vremena: Oranžni alarm, burja, zmrzal, naslednji teden pa spet tole ...

Plundra Profimedia
Danes dopoldne bo burja na izpostavljenih legah na Primorskem v sunkih presegala hitrost 100 km/h. Agencija za okolje je zato za ta del države razglasila oranžni alarm.

Danes bo sicer na Primorskem precej jasno, drugod pretežno oblačno. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna, dopoldne tudi močna burja, ki bo popoldne začela slabeti. Najvišje dnevne temperature bodo od -5 do -1, na Primorskem od 2 do 6 °C.

"Jutri bo na Primorskem delno jasno. Čez dan se bo postopno razjasnilo tudi v notranjosti Slovenije, le ponekod v južnih krajih bo ves dan pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, na Primorskem okoli 0, najvišje dnevne od -5 do 1, na Primorskem do 6 °C," sporočajo z agencije za okolje.

V četrtek bo pretežno jasno z mrzlim jutrom. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

V petek bo v notranjosti Slovenije spet zapihal severovzhodnik, burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. V vzhodni Sloveniji bo zmerno, občasno pretežno oblačno, drugod bo ostalo precej jasno.

Nad Britanskim otočjem in srednjo Evropo bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu tedna slabelo. V petek nas bo v višinah oplazila višinska dolina hladnega zraka. V začetku novega tedna pa nas bo prešla oslabljena vremenska motnja.

V četrtek in soboto bo precej jasno, medtem ko se bo v petek prehodno nekoliko pooblačilo. Oblačnost bo spet naraščala v noči na nedeljo. V nadaljevanju pričakujemo bolj oblačno vreme. Za začetek naslednjega tedna na Arsu spet napovedujejo nekoliko večjo verjetnost za manjše padavine. Jutranje temperature bodo večinoma okoli -5, popoldanske pa bodo sprva malo nad lediščem in bodo postopno naraščale. Od nedelje dalje se bodo gibale okoli 5 °C.

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 10:15 09.januar 2024.

    Vsa voda je odtekla,za sneg je ni