Slovenija
6158 ogledov

Zaradi burje prevrnjeni tovornjaki, poškodovan in ujet voznik

Promet.si
Burja povzročila precejšnje težave v prometu.

Danes bo burja na izpostavljenih legah na Primorskem v sunkih presegala hitrost 100 km/h, opozarjajo na Agenciji za okolje RS (Arso), ki je zato za ta del države razglasila oranžni alarm.

Prometno-informacijski center opozarja, da velja prepoved vožnje za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton - na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo ter na regionalnih cestah Vipava - Ajdovščina in Razdrto - Podnanos - Manče - Vipava prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja.

Ob tem so sporočili, da burja že povzroča precejšnje težave v prometu. Primorska avtocesta je tako zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Promet je preusmerjen na regionalno cesto Kastelec - Kozina.

Poročajo tudi o prevrnjenih tovornjakih: "Na regionalni cesti Manče - Vipava več prevrnjenih tovornih vozil močno ovira promet.
Vozniki tovornih vozil, upoštevajte omejitve zaradi močnih sunkov burje,"
 še opozarja Prometno-informacijski center.

Na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje poročajo o prevrnjenih tovornjakih:

  • Ob 10.38 je na cesti Vipava–Manče, občina Vipava, sunek vetra prevrnil tovorno vozilo. Voznik se je poškodoval. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina, PGD Podnanos in Vipava.
  • Ob 9.51 je v Podnanosu, občina Vipava, sunek vetra prevrnil tovorno vozilo. Gasilci GRC Ajdovščina in PGD Podnanos so pritrdili prevrnjeno tovorno vozilo. O dogodku je bil obveščen tudi poveljnik OŠ CZ Ajdovščina
  • Ob 9.43 je na križišču za vas Manče, občina Vipava, močan sunek vetra prevrnil tovorno vozilo. Voznik vozila je ostal ujet v vozilu. Posredovali so gasilci GRC Ajdovščina in PGD Vipava.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • rd2dmk2 18:02 09.januar 2024.

    no ja pa da vidim vas, kako boste pogumni, ko vas šef pošlje na furo zraven vam pa zagrozi z rezanjem jajc, če ne bo vse po planu. glih šofer je kriv, da bi rad zvečer prišel domu k družini ...prikaži več še prej pa naredil furo. in jebali bi mu vsi vso familjo, če ne bi blo v štacuni frišnih žemljic pa polna vrsta čipsa in pira.

  • Avatar karjola
    karjola 17:02 09.januar 2024.

    Res? ma bogi revež od kamjonista. Kamjon mu pobrat, njegovmu šefu pa doživljensko prepovedati kakršnokoli obliko prevozništva.

  • Avatar NickMason
    NickMason 13:06 09.januar 2024.

    Je bil spet en korajžen in neučakan ,nekaterim prepoved nič ne zaleže ,pol pa joj