Zaradi nevestnih voznikov morali zapirati predor

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na primorski avtocesti so morali zapirati predor Kastelec v smeri proti Kopru.
Oglej si celoten članek

Razlog za zapiranje ene od predorskih cevi so bili nevestni vozniki, ki so zaradi toče ustavljali v predoru. Na območju je namreč divjala nevihta. 

Na primorski avtocesti je promet proti Kopru povečan. Občasno se na posameznih odsekih upočasni. "Vozite previdno, še posebej na območju med Kozino in Koprom v obse smeri zaradi močnejših padavin," opozarjajo na prometno-informacijskem centru. 

Vozniki naj prilagodijo hitrost in način vožnje danim razmeram. V primeru slabše vidljivosti naj prižgejo luči. Ob tem pa naj ne pozabijo, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano, še dodajajo na prometno-informacijskem centru. Danes so še možni močnejši nalivi in nevihte.

Gneča in zastoji tudi drugje

Promet je zgoščen tudi na drugih delih avtocestnega križa. Zgoščen promet z zastoji je tako na ljubljanski zahodni in južni obvoznici, iz smeri Gorenjske in severne obvoznice ter iz smeri Viča proti Kopru. 

Na gorenjski avtocesti je med priključkom Jesenice-vzhod in predorom Karavanke je proti Avstriji devet kilometrov dolga kolona. Proti Kranjski Gori je obvoz možen preko priključka Jesenice-vzhod, proti Avstriji preko Korenskega sedla in Ljubelja. Zastoj je tudi pred Karavankami iz smeri Avstrije proti Sloveniji.

Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji je kolona dolga pet kilometrov in pol, zastoj je tudi na regionalni cesti proti Avstriji.

Zastoji so tudi na regionalnih cestah Ljubljana-Brezovica, Materija-Kozina, Izola-Strunjan, Šmarje-Dragonja in Seča-Sečovlje.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje, Slovenska vas, Zgornji Leskovec in Gruškovje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:39 26. Avgust 2019.

    Kdo bo DARS prisilil da na AC spustijo samo toliko vozil, kot znaša dolžina AC odseka , število vozil in …

  • 10:27 26. Avgust 2019.

    Teli na DARS-u so mal usekan ! Lepo v PP piše, če je vidljivost 0, morate ustaviti avto , dokler …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.