Slovenija
1918 ogledov

Zaradi nevestnih voznikov morali zapirati predor

DARS predor tunel šentvid Saša Despot
Na primorski avtocesti so morali zapirati predor Kastelec v smeri proti Kopru.

Razlog za zapiranje ene od predorskih cevi so bili nevestni vozniki, ki so zaradi toče ustavljali v predoru. Na območju je namreč divjala nevihta. 

Na primorski avtocesti je promet proti Kopru povečan. Občasno se na posameznih odsekih upočasni. "Vozite previdno, še posebej na območju med Kozino in Koprom v obse smeri zaradi močnejših padavin," opozarjajo na prometno-informacijskem centru. 

Vozniki naj prilagodijo hitrost in način vožnje danim razmeram. V primeru slabše vidljivosti naj prižgejo luči. Ob tem pa naj ne pozabijo, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano, še dodajajo na prometno-informacijskem centru. Danes so še možni močnejši nalivi in nevihte.

Gneča in zastoji tudi drugje

Promet je zgoščen tudi na drugih delih avtocestnega križa. Zgoščen promet z zastoji je tako na ljubljanski zahodni in južni obvoznici, iz smeri Gorenjske in severne obvoznice ter iz smeri Viča proti Kopru. 

Na gorenjski avtocesti je med priključkom Jesenice-vzhod in predorom Karavanke je proti Avstriji devet kilometrov dolga kolona. Proti Kranjski Gori je obvoz možen preko priključka Jesenice-vzhod, proti Avstriji preko Korenskega sedla in Ljubelja. Zastoj je tudi pred Karavankami iz smeri Avstrije proti Sloveniji.

Na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji je kolona dolga pet kilometrov in pol, zastoj je tudi na regionalni cesti proti Avstriji.

Zastoji so tudi na regionalnih cestah Ljubljana-Brezovica, Materija-Kozina, Izola-Strunjan, Šmarje-Dragonja in Seča-Sečovlje.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje, Slovenska vas, Zgornji Leskovec in Gruškovje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Žurnalček 10:39 26.avgust 2019.

    Kdo bo DARS prisilil da na AC spustijo samo toliko vozil, kot znaša dolžina AC odseka , število vozil in dolžina varnostnih razdalj ! Potem pa pazi to, ravno oni trobezljajo o varnostni razdalji ! Višek nesramnosti , kot tudi ...prikaži veči maloumnosti DARS-ovcev. Če v nočni lokal ne sme več kot je določeno število gostov in so na vhod števci , a na AC se pa lahko drenjajo s 100km/h, ko jih je tudi do POLOVICA PREVEČ na AC odseku ! Dajte no mal stresti z glavo, mogoče se boste spomnili matematike iz 5 razreda

  • Žurnalček 10:27 26.avgust 2019.

    Teli na DARS-u so mal usekan ! Lepo v PP piše, če je vidljivost 0, morate ustaviti avto , dokler zopet ne nastanejo pogoji za varno vožnjo ! Kdo je ta kreten , ki sili voziti šoferje v pogojih , ...prikaži več , ko ti niso niti slučajno zadovoljivi za varno vožnjo ! 2x se mi je do sedaj zgodilo , da je bila nevihta tako mokra , da brisalci niso več pobirali , kot tudi nagib ceste ni več odvajal vode z vozne površine . Po idiotih na DARS- u bi moral voziti naprej s 100km/h , pa ko bi se razletu , moj poblem . .