Zaradi objave na Facebooku mu grozijo s tožbo

Foto: Planet TV
Foto: Planet TV
Mladi zdravniki Slovenije podpirajo odločitev kolegice zdravnice, ki od Marka Potrča zahteva javno opravičilo.
Oglej si celoten članek

"Ne želimo živeti v družbi, kjer je dovoljeno nasilje nad drugimi. Ne želimo živeti v družbi, kjer si posameznik vzame pravico, da krši zakon, in ostane nekaznovan. Zato izrekamo podporo pogumni odločitvi naše kolegice, da po uradni poti doseže svojo pravico - umik njene zasebne korespondence, ki je bila brez njenega dovoljenja objavljena na Facebooku," so zapisali Mladi zdravniki Slovenije. "Avtorja FB objav poziva, naj nemudoma umakne svoje objave in se javno opraviči. Njen uradni poziv objavljamo na njeno prošnjo, predvsem v vednost ostalim stanovskim kolegom in širši javnosti."

Ob tem so že zapisali, da je nasilje v kakršnikoli obliki nad komerkoli nesprejemljivo in "je samo majhen korak stran od nasilnih dejanj, ki imajo lahko zelo tragične posledice. Žal smo jim v preteklosti bili že večkrat priča," so še dodali. 

xxx

Zdravnica z opominom pred tožbo zahteva umik objav, v katerih je omenjena. Marko Potrč je namreč v eni od objav opozoril na "organizirano napadanje moje FB strani". Pri tem je navedel ime zdravnice, ki naj bi podala pobudo za to in fotografije korespondence. Ime zdravnice se je pojavilo v še eni od objav, za katero zdravnica po pravni poti prav tako zahteva umik. V primeru, da objave ne bodo umaknjene, odvetnik zdravnice napoveduje tožbo. 

Slovenija Zdravniki nad Marka Potrča

Slovenija Potrč: Nimamo rekordnih števil okužb in maske na prostem ne bom nosil

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 08:21 26. November 2020.

    www︎.︎MeroLine︆.︆com - oddličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • 00:00 26. November 2020.

    Marko Potrč se mi zdi papak. Pač ego mu ne da, da bi zaključil brez zadnje besede. Mislim tudi, da …

  • 19:53 25. November 2020.

    Pa dobro, kaj ste se vsi nabili na Potrča? Samo navaja statistične podatke, ki jih dobi od pristojnih. Pove svoje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.