Zaradi snega kaos na cestah

Foto: Saša Despot sneg Foto: Saša Despot sneg Foto: Saša Despot sneg Foto: Saša Despot sneg Foto: Profimedia Sneg Foto: Anže Petkovšek Sneg na ljubljanskih ulicah. Foto: Profimedia Sneg na cesti Foto: Anže Petkovšek Sneg na Ljubljanskih ulicah.
Vozne razmere so slabše kot običajno, zato so daljši potovalni časi.
Oglej si celoten članek

Snežne padavine, ki so zajele večji del države, so povzročile nevšečnosti v prometu. Vozne razmere so slabše kot običajno, zato so daljši potovalni časi. Na pot se odpravite samo z ustrezno zimsko opremo. Dodatne težave povzroča veter, ki ponekod dela snežne nanose. 

Stanje ob 15.23

Daljši zastoj je na štajerski avtocesti med Slovensko Bistrico - jug in Framom proti Mariboru. Kolona vozil je dolga približno 5 kilometrov. Zasotji so tudi na cesti Ptuj - Gruškovje proti Hrvaški. 

Težave v prometu zaradi prometnih nesreč so na štajerski avtocesti, kjer je pred počivališčem Polskava zaprt vozni pas proti Mariboru. Na območju nastaja zastoj. Do nesreče je prišlo tudi na regionalni cesti Razdrto - Podnanos, kjer je zaradi prevrnjenega tovornega vozila polovična zapora pri Podnanosu. 

Zaradi burje v Vipavski dolini je na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami ter na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipava. Na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina in Ajdovščina - Selo pa je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Napovedi V teh krajih bo do sobote zapadlo največ snega

Foto: Saša Despot sneg

Zaradi zimskih snežnih razmer je prepoved za tovorna vozila na cesti Lenart - Benedikt, na avstrijski strani prelazov Korensko sedlo in Jezerski vrh so obvezne verige. Zaprta je cesta Dragarji - Osilnica. Prepoved za priklopnike in polpriklopnike velja na cesti Ajdovščina - Col - Črni vrh - Godovič ter na mejnih prehodih Babno Polje, Podplanina in Petrina. Prepoved za tovorna vozila nad 7,5 tone je na mejnem prehodu Metlika. 

Zaradi zimskih razmer na Hrvaškem je prepoved za tovorna vozila na mejnih prehodih Zavrč, Središče ob Dravi in Petišovci, prepoved za priklopnike in polpriklopnike na mejnih prehodih Babno Polje, Podplanina in Petrina ter prepoved za tovorna vozila nad 7,5 tone na mejnem prehodu Metlika.

Čakalna doba za tovorna vozila je na mejnem prehodu Obrežje.

Na primorski avtocesti poteka izločanje tovornih vozil na počivališče Ravne proti Kopru zaradi povečanega prometa v Luki Koper. 

Pripravite se! Ponoči se bo začelo: Najprej sneg nato polarni mraz

Na odseku Mozirje-Šentrupert pa je s ceste na njivo zapeljal avtobus. V prometni nesreči na srečo ni bil nihče poškodovan, otroke pa so že premestili na drug avtobus.

Foto: Anže Petkovšek Sneg na Ljubljanskih ulicah. Ponoči se bo sneženje od juga spet nekoliko okrepilo in zajelo vso Slovenijo. Ob morju in ponekod na Goriškem bo večinoma deževalo. V petek bo oblačno. Občasno bo snežilo, ob morju in na Goriškem rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja, kažejo podatki agencije za okolje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 15:48 22. Februar 2018.

    A smo res tako nesposobni vozniki, da nas nekaj cm snega spravi v kaos?

  • 14:27 22. Februar 2018.

    Sploh ni treba pisati, ob sneženju je kaos. Zakaj pa je, je pa drugo vprašanje.

  • max
    13:16 22. Februar 2018.

    Primorska avtocesta ob 2-eh ponoči, na cesti cca 3cm snega, plugi veselo šibajo v obe smeri. Sneg je predvsem presenetil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.