Zasegli več kot 19 kg amfetamina

Foto: PU Kranj To so našli in zasegli kriminalisti v hišni preiskavi v okolici Kranja sredi junija 2023.
Foto: PU Kranj To so našli in zasegli kriminalisti v hišni preiskavi v okolici Kranja sredi junija 2023.
S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da so gorenjski kriminalisti sredi junija 2023 v hišni preiskavi pri 35-letnemu moškemu iz okolice Kranja med hišno preiskavo našli in zasegli več kot 19 kilogramov prepovedane droge amfetamin. Osumljeni preprodajalec, ki je že "stari znanec policije", je v priporu.
Oglej si celoten članek

Preiskavo so kriminalisti opravili v bivalnih prostorih osumljenca po odredbi pristojnega okrožnega sodišča. Našli so in nato zasegli kar 19.101,1 grama amfetamina, manjše količine konoplje in njenih produktov ter še dve tehtnici, ki ju je uporabljal kot pripomoček za distribuiranje prepovedanih drog.

Po hišni preiskavi so policisti moškega zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in hrambe prepovedane droge s kazensko ovadbo že privedli k preiskovalni sodnici pristojnega okrožnega sodišča, ki je zanj odredila pripor.

Osumljenemu preprodajalcu, kriminalisti in policisti so ga sicer v preteklosti že obravnavali za tovrstna kazniva dejanja, grozi zaporna kazen od enega do desetih let.

Kot so nam pojasnili s Policijske uprave Kranj, gre za letošnji največji zaseg prepovedanih drog na Gorenjskem. Januarja letos pa smo poročali o zaključku kriminalistične preiskave, ki pa je večinoma potekala v letu 2022.

Slovenija Drogo so v Avstrijo tihotapili po planinskih poteh

dezurni@styria-media.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.