Slovenija
537 ogledov

Zasegli več kot 19 kg amfetamina

Zaseg prepovedane droge, amfetamin, okolica Kranja, PU Kranj PU Kranj To so našli in zasegli kriminalisti v hišni preiskavi v okolici Kranja sredi junija 2023.
S Policijske uprave Kranj so danes sporočili, da so gorenjski kriminalisti sredi junija 2023 v hišni preiskavi pri 35-letnemu moškemu iz okolice Kranja med hišno preiskavo našli in zasegli več kot 19 kilogramov prepovedane droge amfetamin. Osumljeni preprodajalec, ki je že "stari znanec policije", je v priporu.

Preiskavo so kriminalisti opravili v bivalnih prostorih osumljenca po odredbi pristojnega okrožnega sodišča. Našli so in nato zasegli kar 19.101,1 grama amfetamina, manjše količine konoplje in njenih produktov ter še dve tehtnici, ki ju je uporabljal kot pripomoček za distribuiranje prepovedanih drog.

Po hišni preiskavi so policisti moškega zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in hrambe prepovedane droge s kazensko ovadbo že privedli k preiskovalni sodnici pristojnega okrožnega sodišča, ki je zanj odredila pripor.

Osumljenemu preprodajalcu, kriminalisti in policisti so ga sicer v preteklosti že obravnavali za tovrstna kazniva dejanja, grozi zaporna kazen od enega do desetih let.

Kot so nam pojasnili s Policijske uprave Kranj, gre za letošnji največji zaseg prepovedanih drog na Gorenjskem. Januarja letos pa smo poročali o zaključku kriminalistične preiskave, ki pa je večinoma potekala v letu 2022.

pištola ropar Slovenija Drogo so v Avstrijo tihotapili po planinskih poteh

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.