Zavrnili Pušićevo, a ne povedo, kako

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Slovenija je zavrnila obtožbe iz hrvaškega pisma arbitrom glede meje na morju.
Oglej si celoten članek

Slovenija se je v petek že odzvala na pismo hrvaške zunanje ministrice Vesne Pusić in arbitražnemu sodišču posredovala odgovor na hrvaško pisanje. V pismu sta agentki Slovenije Simona Drenik in Mirjam Škrk zavrnili vse hrvaške očitke, so sporočili s slovenskega zunanjega ministrstva. Drugih podrobnosti niso navedli.

V odzivu na izjavo zunanjega ministra Karla Erjavca o pričakovanjih glede arbitraže o meji med Slovenijo in Hrvaško, ki jo je dal konec marca v pogovoru za velenjsko regionalno televizijo VTV, je hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić arbitražnemu sodišču poslala pismo, v katerem ga je pozvala, naj pazljivo preuči izjave in ravnanje slovenske strani ter zagotovi, da njihovo dosedanje delo ne bo postavljeno pod dvom.

Letos je pričakovati odločitev petih arbitrov o meji med državama v skladu z arbitražnim sporazumom iz leta 2009.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:47 3. Maj 2015.

    Kdo ne bi ljubil Hrvata - tata. Po vojni so dobili Istro, ki bi lahko pripadala Sloveniji ampak tako kot …

  • 20:49 2. Maj 2015.

    pa kaj ste se spravili na karla. za to gospo iz sosednje države je že pred leti znameniti čiro blaževič …

  • 14:14 2. Maj 2015.

    Pajac Erjavec je v karieri zrušil 3 vlade in sedaj smo lahko zaradi njemu svojstvenega jezikanja ob stik z odprtim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.