Slovenija
9 ogledov

Zavrnili Pušićevo, a ne povedo, kako

Vesna Pusić Zarko Basic/PIXSELL
Slovenija je zavrnila obtožbe iz hrvaškega pisma arbitrom glede meje na morju.

Slovenija se je v petek že odzvala na pismo hrvaške zunanje ministrice Vesne Pusić in arbitražnemu sodišču posredovala odgovor na hrvaško pisanje. V pismu sta agentki Slovenije Simona Drenik in Mirjam Škrk zavrnili vse hrvaške očitke, so sporočili s slovenskega zunanjega ministrstva. Drugih podrobnosti niso navedli.

V odzivu na izjavo zunanjega ministra Karla Erjavca o pričakovanjih glede arbitraže o meji med Slovenijo in Hrvaško, ki jo je dal konec marca v pogovoru za velenjsko regionalno televizijo VTV, je hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić arbitražnemu sodišču poslala pismo, v katerem ga je pozvala, naj pazljivo preuči izjave in ravnanje slovenske strani ter zagotovi, da njihovo dosedanje delo ne bo postavljeno pod dvom.

Letos je pričakovati odločitev petih arbitrov o meji med državama v skladu z arbitražnim sporazumom iz leta 2009.

Komentarjev 4
 • Avatar praufo
  praufo 15:47 03.maj 2015.

  Kdo ne bi ljubil Hrvata - tata. Po vojni so dobili Istro, ki bi lahko pripadala Sloveniji ampak tako kot nismo rabili Trsta, nismo rabili Istre. Še več. Niti svojih firm ne rabimo. Ničesar ne rabimo, mi mamo Spar, Hofer ...prikaži več in Lidl, pa še kaj bi se našlo. Recimo Merkatorja tudi ne rabimo. V teh trgovinah se vse dobi in lahko kupi. Kako pride tja, nas ne zanima. Imamo penzije in heghes in državne službice, pa visoke davke. Vsak prodajalec sveč na britofu ima svojega inšpektorja in to je to, vse ostalo je brez veze. Ko zmanjka dnarja, se ga pač sposodimo. Pa kdo ne bi živel v taki carski deželi, kjer se nič ne splača delat in vse se v trgovini dobi, sploh če je penzionist. Če nisi, maš pač smolo in če greš na zavod, te najprej vprašajo, če bi šel v tujino delat. No to je pa že druga plat zgodbe ...

 • ljimonad 20:49 02.maj 2015.

  pa kaj ste se spravili na karla. za to gospo iz sosednje države je že pred leti znameniti čiro blaževič dejal "ma moze mi popusiti ova posicka" tko da je ni treva resno jemat, kot naše sosede tako ali tako ...prikaži več resni ne jemlje nikjer (primer junckerja in telefoniranja, ko je hrvašak predsednica skupaj z njim imela govor).

 • Tupamaros 14:14 02.maj 2015.

  Pajac Erjavec je v karieri zrušil 3 vlade in sedaj smo lahko zaradi njemu svojstvenega jezikanja ob stik z odprtim morjem. Pri arbitraži sodišče odloča le o temu ali ima Slovenija stik z mednarodnimi vodami. Vse drugo ni stvar arbitražnega sodišča.