Žbogar ne pričakuje težav

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenski zunanji minister pričakuje, da ne bo težav pri dogovarjanju s Hrvaško o arbitrih. Njegov hrvaški kolega bo o podrobnostih govoril, ko bo čas za to.
Oglej si celoten članek

"S hrvaškim ministrom sva se na kratko sestala, izmenjala sva mnenja o tem, kaj se dogaja v eni in drugi državi. Pri nas imamo določeno politično situacijo, na Hrvaškem bodo imeli volitve, končali so pogajanja. V glavnem sva se o tem pogovarjala, o drugih stvareh pa bomo nadaljevali pogajanja jeseni," je po srečanju povedal minister Samuel Žbogar.

"Ne bi smelo biti problemov"

V petek je napovedal, da bosta s hrvaškim zunanjim ministrom Gordanom Jandrokovićem spregovorila tudi o arbitražnih postopkih, med drugim tudi o članih arbitražnega sodišča. Po današnjem srečanju o podrobnostih ni želel govoriti. Žbogar meni, da pri dogovoru o arbitrih "ne bi smelo biti problemov". Dodal je, da obstajajo načini, kako priti do teh treh kandidatov, ki zadovoljujejo obe strani.

Z evropskim komisarjem za širitev Štefanom Fülejem sta "samo zabelelžila, da je to zdaj vprašanje, ki prihaja na dnevni red". V prihodnjih tednih in mesecih se bodo tako Slovenija, Hrvaška in Evropska komisija poskušale uskladiti o tem.

Jandroković redkobeseden

Hrvaški minister Jandroković je potrdil zgolj to, da sta se z Žbogarjem pogovarjala o aktualnem stanju v dvostranskih odnosih ter o razmerah v Sloveniji in na Hrvaškem. Glede arbitraže postopki stečejo po podpisu pristopne pogodbe, ki bo do konca leta. "O vsem ostalem se bomo dogovorili v tednih in mesecih, ki prihajajo. Na podrobna vprašanja bom odgovoril, ko bo čas za to," je še dejal Jandroković.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:31 3. September 2011.

    Kalimero spet sanja nikjer ne vidi problemov pa povsod so! Hrvati so tiho ta pa blebeta ke v tri dni.Hrvati …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.