Živčec Kalanova na zaslišanju

Foto: Žurnal24 Gordana %C5%BDiv%C4%8Dec Kalan
Komisija za preprečevanje korupcije zaslišala predsednico Zdravniške zbornice Slovenije Gordano Živčec Kalan. Gre za sporno posojilo podjetju Mabra.
Oglej si celoten članek

 

Živčec Kalanova na vprašanja komisije ni odgovarjala. Komisija je njene razloge za to sprejela, kakšni so, pa ni znano. Postopek se nadaljuje s preučevanjem danes podanih dokumentov.

 

"Kot vsak pošten državljan s komisijo sodelujem. To je vse, kar komisija od mene pričakuje, in to sem tudi izpolnila," je po zaslišanju v izjavi za medije dejala Živčec Kalanova.

 

Po besedah njenega zagovornika, Janeza Tekavčiča, je komisijo zanimalo, za kakšen pravni posel je šlo: "Dali smo enaka pojasnila kot doslej. Ni šlo za posojilo, ni šlo za poroštvo, šlo je za zastavo." Kot je dejal, so komisiji med drugim predložili pogodbe in izpisek iz transakcijskega računa.

"Gre za obrobne posle, ki se lahko vedno pri gospodarskih družbah in tudi pri zavodih uporabljajo, kadar je to potrebno za samo poslovanje," je opozoril Tekavec. Ob tem je ocenil, da so komisiji uspeli dokazati, da so številne insinuacije, ki so se pojavljale glede zadeve Mabra, neresnične in neutemeljene.

Nad 150 tisočakov za Mabro več institucij
Kot smo v Žurnalu 24 že pisali, se je nad posojilo zdravstvenega doma spravilo že več institucij; sprva kriminalisti, ki jih je pri prvi preiskavi Živčec Kalanova odpravila brez zahtevane dokumentacije. Naslednji dan so prišli s sodno odredbo in dokumentacijo tudi dobili.

Na komisiji so zoper predsednico Zdravniške zbornice Slovenije Gordano Živčec Kalan odprti štirje postopki, dva potekata proti samo zdravniško zbornico.

 

 

Nadzor nad zdravstvenim domom je sprožilo tudi ministrstvo za zdravje, vendar se je tudi v tem primeru zapletlo že na začetku, saj je Živčec Kalanova – ob trditvi, da ministrstvo za to nima pravne podlage – zadevo v presojo vložila na upravno sodišče.

Na komisijo za preprečevanje korupcije naj bi – po napovedih – vendarle prinesla dokumentacijo in odgovarjala tudi na njihova vprašanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.