Zmanjkalo gotovine na bankomatih

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Protest voznikov blindiranih vozil.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo nemški mediji, širom države je prišlo do pomanjkanja gotovine v nekaterih bankomatih, do česar je prišlo zaradi protesta voznikov blindiranih vozil.

"Mnogi bankomati tudi danes ne bodo oskrbljeni z gotovino, na nekaterih lokacijah je bo zmanjkalo," se je včeraj glasilo sporočilo zadruge, ki v Nemčiji skrbi za prevoz denarja in vrednega tovora.

Predstavniki bank in hranilnic so včeraj potrdili, da imajo težavo s pomanjkanjem gotovine v bankomatih. V nekaterih predelih osrednje Nemčije je do težav prišlo že v sredo; po praznikih ljudje na bankomatih enostavno niso mogli do gotovine.

Banke so svojim komintentom svetovale, da gotovino dvigujejo v poslovalnicah.

Vozniki blindiranih vozil so včeraj stavkali drugi dan zapored; terjajo zvišanje urne postavke za 1,5 evra, kar delodajalci zavračajo. Vztrajajo, da bi vsakršno povišanje urne postavke za seboj potegnilo tudi podražitev dvigovanja gotovine na bankomatih.

Nemška vojska Dva tisoč evrov začetne plače. Bi se pridružili?

Pomanjkanje Nemčija glede delavcev zabeležila nov rekord

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.