Slovenija
3394 ogledov

Zmanjkalo gotovine na bankomatih

bankomat Profimedias
Protest voznikov blindiranih vozil.

Kot poročajo nemški mediji, širom države je prišlo do pomanjkanja gotovine v nekaterih bankomatih, do česar je prišlo zaradi protesta voznikov blindiranih vozil.

"Mnogi bankomati tudi danes ne bodo oskrbljeni z gotovino, na nekaterih lokacijah je bo zmanjkalo," se je včeraj glasilo sporočilo zadruge, ki v Nemčiji skrbi za prevoz denarja in vrednega tovora.

Predstavniki bank in hranilnic so včeraj potrdili, da imajo težavo s pomanjkanjem gotovine v bankomatih. V nekaterih predelih osrednje Nemčije je do težav prišlo že v sredo; po praznikih ljudje na bankomatih enostavno niso mogli do gotovine.

Banke so svojim komintentom svetovale, da gotovino dvigujejo v poslovalnicah.

Vozniki blindiranih vozil so včeraj stavkali drugi dan zapored; terjajo zvišanje urne postavke za 1,5 evra, kar delodajalci zavračajo. Vztrajajo, da bi vsakršno povišanje urne postavke za seboj potegnilo tudi podražitev dvigovanja gotovine na bankomatih.

Slovenska vojska Nemška vojska Svet Dva tisoč evrov začetne plače. Bi se pridružili? delavec Pomanjkanje Svet Nemčija glede delavcev zabeležila nov rekord

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.