Znane podrobnosti nesreče, v kateri sta umrla kolesar in motorist

Foto: PGD Mengeš Novice: Moški je v kritičnem stanju. Prometna nesreča, policija reševalec rešilec splošna
Kolesar je izsili prednost motoristu, prišlo je do silovitega trčenja, zaradi katerega sta oba umrla.
Oglej si celoten članek

"Včeraj okoli 18.05 je 31-letni moški vozil motorno kolo po regionalni cesti iz smeri Kidričevega proti Lovrencu na Dravskem polju. V tistem trenutku mu je z njegove desne strani izsilil prednost 64-letni kolesar, ki se je na regionalno cesto vključeval po dovozni poti iz smeri kolesarske steze, čeprav je pred križiščem, z njegove desne strani postavljen prometni znak »ustavi«", so okoliščine včerajšnje tragične nesreče pojasnili v mariborski policijski upravi. Motorist je čelno trčil v levi bok kolesarja. Oba sta padla in kasneje na kraju prometne nesreče tudi oba umrla.

Policisti bodo odredili sodnega izvedenca, ki bo skušal ugotoviti hitrost vožnje voznika motornega kolesa pred trčenjem. Pri ogledu kraja nesreče je sodelovala tudi dežurna državna tožilka.

Na cestah na območju Policijske uprave Maribor je letos v sedmih prometnih nesrečah IV. kategorije umrlo osem ljudi. V enakem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč šest, umrlo pa je šest ljudi.

Minister za obrambo je sporočil, da je bil eden od umrlih pripadnik Slovenske vojske, še eden iz iste brigade pa je umrl isti dan v drugi prometni nesreči.  

xxx

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:39 26. Junij 2020.

    Policaji bi lahko svojo sodbo o "izsiljevanju prednosti" zadržali za sebe dokler izvedenec dokončno ne oceni hitrosti motorista. Če ti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.