Slovenija > Črna kronika
7330 ogledov

Znane podrobnosti nesreče, v kateri sta umrla kolesar in motorist

Novice: Moški je v kritičnem stanju. Prometna nesreča, policija reševalec rešilec splošna PGD Mengeš
Kolesar je izsili prednost motoristu, prišlo je do silovitega trčenja, zaradi katerega sta oba umrla.

"Včeraj okoli 18.05 je 31-letni moški vozil motorno kolo po regionalni cesti iz smeri Kidričevega proti Lovrencu na Dravskem polju. V tistem trenutku mu je z njegove desne strani izsilil prednost 64-letni kolesar, ki se je na regionalno cesto vključeval po dovozni poti iz smeri kolesarske steze, čeprav je pred križiščem, z njegove desne strani postavljen prometni znak »ustavi«", so okoliščine včerajšnje tragične nesreče pojasnili v mariborski policijski upravi. Motorist je čelno trčil v levi bok kolesarja. Oba sta padla in kasneje na kraju prometne nesreče tudi oba umrla.

Policisti bodo odredili sodnega izvedenca, ki bo skušal ugotoviti hitrost vožnje voznika motornega kolesa pred trčenjem. Pri ogledu kraja nesreče je sodelovala tudi dežurna državna tožilka.

Na cestah na območju Policijske uprave Maribor je letos v sedmih prometnih nesrečah IV. kategorije umrlo osem ljudi. V enakem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč šest, umrlo pa je šest ljudi.

Minister za obrambo je sporočil, da je bil eden od umrlih pripadnik Slovenske vojske, še eden iz iste brigade pa je umrl isti dan v drugi prometni nesreči.  

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 12:39 26.junij 2020.

    Policaji bi lahko svojo sodbo o "izsiljevanju prednosti" zadržali za sebe dokler izvedenec dokončno ne oceni hitrosti motorista. Če ti nekdo po ravnem pridrvi "kot blisk", potem mu težko daš prednost. Pravilo prednosti predvideva situacijo ko sta oba bolj ali ...prikaži več manj istočasno pred križiščem, ne pa ko je nekdo že v križišču drugi se pa kar naenkrat prikaže s preveliko hitrostjo in nima več kontrole nad svojim vozilom.